Duck Like No Other | He needs time

To zas byla debata. Když prý kachnu nepodleju, tak bude maso suché až běda. Jenže já si prošel dost receptů a přiklonil se k radě žižkovské Florentýny, autorky Kuchařky pro dceru: „Byl to jeden z nejjednodušších receptů z celé knihy, protože stačilo kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.“ Takže to chce mít kachnu, pekáč s víkem, troubu a čas. Zelí si můžete připravit podle tohoto receptu nebo podle návodu v postupu.

Duck Like No Other | He needs time
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Také potřebujete jako přílohu knedlík a zelí. Ale to v čase konfitování kachničky bohatě zvládnete. Kolegyně Míla v práci vykulila oči, když se prozradilo, že si houskový knedlík kupuji. Tentokrát by asi omdlela, protože jsem ještě barbarštěji sáhl po směsi na knedlíky s burisonami. To jsem si říkal a když jsem jí to přiznal, propadl jsem do pekla. Ještě teď se smažím. On ten náš Vietnamec měl ale jenom tu burisonovou variantu a já byl v nouzi... Také tady mluvím o kachně, ale k dispozici jsem měl jen půlku, ale to přece pro dva bude bohatě stačit. Možná pro čtyři skromnější strávníky. Jo a k tomu údivu, že knedlík kupuji se přidala i kolegyně Pavla. Prý je to jednoduché patlání. Tak příště do toho půjdu. Ale vy si zvolte, zda knedlíky připravíte doma nebo si jinak pomůžete. Míla vás sice prokleje a Pavla uroní slzu, ale na to nedejte. Obě to určitě myslí dobře. Volba knedlíku zase recept na pomalu pečenou kachničku nijak nemění. Nemusíte podlívat, a když tomu nebudete věřit, výsledek se asi moc nemusí měnit. Zdeněk Pohlreich prý peče kachnu 13 hodin a podlívá. Florentýnina varianta mi připadá rychlejší... Nic proti Zdeňkovi.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Duck Like No Other | He needs time
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Také potřebujete jako přílohu knedlík a zelí. Ale to v čase konfitování kachničky bohatě zvládnete. Kolegyně Míla v práci vykulila oči, když se prozradilo, že si houskový knedlík kupuji. Tentokrát by asi omdlela, protože jsem ještě barbarštěji sáhl po směsi na knedlíky s burisonami. To jsem si říkal a když jsem jí to přiznal, propadl jsem do pekla. Ještě teď se smažím. On ten náš Vietnamec měl ale jenom tu burisonovou variantu a já byl v nouzi... Také tady mluvím o kachně, ale k dispozici jsem měl jen půlku, ale to přece pro dva bude bohatě stačit. Možná pro čtyři skromnější strávníky. Jo a k tomu údivu, že knedlík kupuji se přidala i kolegyně Pavla. Prý je to jednoduché patlání. Tak příště do toho půjdu. Ale vy si zvolte, zda knedlíky připravíte doma nebo si jinak pomůžete. Míla vás sice prokleje a Pavla uroní slzu, ale na to nedejte. Obě to určitě myslí dobře. Volba knedlíku zase recept na pomalu pečenou kachničku nijak nemění. Nemusíte podlívat, a když tomu nebudete věřit, výsledek se asi moc nemusí měnit. Zdeněk Pohlreich prý peče kachnu 13 hodin a podlívá. Florentýnina varianta mi připadá rychlejší... Nic proti Zdeňkovi.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Kachnu omyjeme, posolíme a pokmínujeme. To je celé!
  2. Dáme do pekáče s poklicí a šoupneme do trouby předehřáté na 120 °C.
  3. Necháme mírně péct při zmíněných 120 °C tak 6 hours. Klidně si kachničku můžete rozpéct a pak druhý den dopéci. Nebo ji pečeme přes noc. Nezvedáme poklici. Necháme kachnu kachnou po celou dobu pečení. Z kachny pomaloučku vytéká sádlo, to stačí, aby maso nebylo suché. A ono není!
  4. Mezitím si připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minutes. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.
  5. Štávu slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu.
  6. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky.
  7. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti.
  8. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.
  9. Podáváme s dušeným zelím a knedlíky.
Tip:

Zdá se vám 6 hodin málo, můžete si konfitovat kachničku i 13 hodin, prý jako Zdeněk Pohlreich. Začnete na 90 °C, počítá se s podlitím. Samozřejmě kmín a sůl na kachnu patří. Pekáč pak přiklopte, teplotu trouby zvyšte na 120 °C a kachnu takto pečte ještě 6 hours. Po uplynutí této doby pekáč odklopte, kachnu důkladně potřete medem a nechte dopéct dozlatova – díky medu to půjde rychle. Můžete na chvilku troubu přepnout i na gril, aby byla kůžička opravdu super křupavá. Ale to už je trochu jiný recept.

Moravian sparrow and all | Classics in action

There again. We have here Zizkov variant cabbage androasts spinach. thus similar to. And now we have another little sparrow.




Moravian sparrow and all | Classics in action

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



every other? Vypadá to tak. When I come across something interesting, zkouším. This time, they persuaded the little boys in action. Basted meat broth and beer? Proč ne?!


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes

Moravian sparrow and all | Classics in action

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



every other? Vypadá to tak. When I come across something interesting, zkouším. This time, they persuaded the little boys in action. Basted meat broth and beer? Proč ne?!


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes

Need:

Units:


Servings: osoby

How do you:
  1. Meat Mix the diced onion cut into half-moons and garlic slices. Season with salt and caraway seeds.
    Připravíme maso

  2. pour broth.
    Podlijeme vývarem

  3. Podlijeme vývarem

  4. Dáme do trouby předehřáté na 180 To C 200 °C (according to your oven) and bake for about one hour. In the middle of baking mix and pour a little pale ale.
    Podlijeme pivem

  5. On hot fat fry finely chopped onion, after a while the temperature and pull the onions slightly caramelize.

  6. Add the cabbage and gravy, season with salt and caraway seeds. simmer so 10 minutes.
    Přidáme zelí

  7. served.
    Výpečky







Salad of sauerkraut | On the waves of vitamins

Budweiser Radio sent into the world a recipe for coleslaw, But not ledasjaký, But a salad of pickled cabbage. So let's try. On the net even occurs in version as vyproštovák. No, the needless. The origin will know more about the family of Czech Bednářova Paris, whose recipe resonated ether. It is apparently excellent with roast meat or potato, recommended test instead of boiled cabbage to a conventional pork, dumplings and sauerkraut. So I put the meat rolls.

Salad of sauerkraut | On the waves of vitamins
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
So it's easy as pie. It can be mixed into a salad honey, cukr, but also by other yogurt, pomeranč, beetroot ... I have not yet tested.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Salad of sauerkraut | On the waves of vitamins
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
So it's easy as pie. It can be mixed into a salad honey, cukr, but also by other yogurt, pomeranč, beetroot ... I have not yet tested.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. We will prepare.
    Ingredience
  2. Chop everything finely.
    Nakrájíme
  3. Mix.
    Promícháme
  4. Pour a little oil.
    Přidáme olej
  5. mix well.
    Promícháme
  6. add the parsley.
    Přidáme petržel

Cabbage Soup | Jak prosté Watsone

Tentokrát se obejdeme bez fotopostupu.Je to jednoduchá polévka, ale to jí nic neubírá na chuti. conversely. Mám ji tady ještě ve verzi poněkud ostřejší, ale tentokrát budeme střízlivější.

Cabbage Soup | Jak prosté Watsone
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Máte-li po ruce vývar (a třeba i kuřecí), použijte ho. Jinak poslouží i voda.
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
40 minutes
Cabbage Soup | Jak prosté Watsone
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Máte-li po ruce vývar (a třeba i kuřecí), použijte ho. Jinak poslouží i voda.
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
40 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Zelí propláchneme, pokrájíme a dáme vařit. Můžete ovšem tento krok s krájením přeskočit s tím, že zelí dáte do kastrolu, zalijete vodou a dáte vařit. Vaříme do měkka. Tedy asi 25 minutes.
  2. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme v jiném kastrolu vařit. Osolíme a přidáme kmín. Brambory po nakrájení propláchněte, protože pak do polévky použijeme i jejich vodu z vaření.
  3. Na troše sádla opečeme na kostičky nakrájenou klobásu, přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli, he let zesklovatět.
  4. Rozpustíme trochu másla a přidáme do něho lžíci hladké mouky. Necháme zezlátnout a přilijeme trochu vývaru ze zelí. Jíšku pak vmícháme do zelí.
  5. Přidáme vařené brambory i s jejich vodou a vývar. Provaříme asi 5 minutes.
  6. Přidáme klobásu s cibulí. Promícháme a opepříme. simmer about 5 until 10 minutes.
  7. Vzávěru přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Necháme chvíli na vypnutém vařiči prohřát.
  8. served.
    Zelňačka