Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty | Zahraje si i červené víno
Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty
Snadná večeře, když si nechcete příliš lámat hlavu, trávit odpoledne v kuchyni a dobře si pochutnat.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
25minut
Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme.
  2. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin.
  3. Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku
  4. Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo.
  5. Redukujeme víno mírným varem.
  6. Přidáme cizrnu a rajčata.
  7. Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme.
  8. Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.
  9. Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme.
  10. Podáváme posypané parmezánem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu patří také video: