Losos se zeleninovým salátem a křenovou zálivkou | Vegetariáni zpozorní
Losos se zeleninovým salátem
Bude smíření, když zeleninový salát doplním teplým uzeným lososem? Každopádně to byl riskantní krok, ale to už se v mé kuchyňské laboratoři stává celkem běžným jevem. Clearly, objevuji věci, které už generace přede mnou znaly, ale při vaření nejspíš jednou určitě narazíte na neprobádanou (myslím osobně) záležitost. option is, že vyrazíte do města a najdete si restauraci, která takové jídlo nabízí, ale co by to pak bylo za dobrodružství, když nevíte jak se to jídlo připravuje. Jakže se učí lidé plavat? Hodí je do vody a řeknou: Plav! No, měl jsem moře zeleniny, a tak jsem si řekl: Plav!
Servings Prep Time
4osoby 25minutes
Servings Prep Time
4osoby 25minutes
How do you:
  1. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na špalíčky.
  2. Ředkvičky nakrájíme na plátky, stejně jako řapíkatý celer. Čekankový puk rozebereme na listy.
  3. Hrušku zbavíme jadřince, překrojíme podélně na poloviny a pak krájíme na jemné plátky.
  4. Smícháme podmáslí, křen, citronovou šťávu a pažitku. Jemně osolíme a opepříme.
  5. Větší čekankové listy překrojíme podélně na poloviny. Zeleninu s hruškou smícháme, osolíme a opepříme. Decentně, prosím.
  6. Jak ohřát uzeného lososa? Na páře nebo v alobalu? Zvolil jsem alobal a balíček dal na 5 minut do horké trouby.
  7. Na talíř dáme směs zeleninového salátu a kousky teplého lososa, pokapeme dostatečně křenovou zálivkou a posypeme najemno nasekaným koprem.
Recipe Notes

Osobní poznámka: Od dětství loupu kedlubny zubama – odříznu kořen a pak loupu, nakonec stačí dočistit nožem. To se dá dělat s jednou nebo dvěma kedlubnami, stát u pásu a loupat a loupat, to by se mi nechtělo. Ale pokud s tím budete mít nějaký problém, pousťte se do loupání jenom s nožem.