Masová roláda v listovém těstě | Snadné a rychlé | Dáte si venku i ve městě
Masová roláda se sýrem
Náplň se podobá té klobásové rolce, ale přece je jiná. Jsou v ní žampiony a je přece jen jinak stavěná. Tohle zvládnete i s trochu šmatlavýma rukama. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4osoby 15-20minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15-20minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájem žampiony a cibuli najemno.
  2. Nakrájíme jarní cibulku. Bílou část i nať.
  3. Na rozpuštěném másle restujeme napřed cibulku, aby změkla. Dejte jí tak 10 minut při mírnější teplotě. Cibule nemá zhnědnout, takže si plotnu nerozpalte jako raketový motor.
  4. Přidáme houby a restujeme asi tak 5 až 8 minut.
  5. Dobře při restování promícháme.
  6. Přidáme granulovaný česnek. Můžete samozřejmě použít klasický česnek, stroužků si nasekejte podle chuti. Po dokončení odstavte a nechte vychladnout.
  7. Smícháme mezitím mleté maso a strouhanku.
  8. Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
  9. Přidáme zeleninovou směs.
  10. Přidáme strouhaný sýr.
  11. Prohněteme, nejlépe rukama. Vytvoříme kompaktní hmotu.
  12. Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou poklademe plátky anglické slaniny.
  13. Na plátky slaniny poklademe masovou směs. Těsto pak zabalíme do válečku. Spoj těsta stlačíme a konce válečků také, aby nám hmota nevytekla.
  14. Rozšleháme vejce.
  15. Roládu potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 až 200 °C a pečeme asi 20 minut.
  16. Vyjmeme z trouby a ještě jednou potřeme zbylým rozšlehaným vejcem.
  17. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě asi 10 minut péct.
  18. Hotovo.
  19. Roládu nakrájíme na plátky.
  20. Podáváme s kečupem a okurkou, můžete si přidat oblíbený dip podle chuti.
  21. Dobrou chuť.
Poznámky k receptu

Tuhle roládu si můžete připravit jako večeři, ale stejně tak jako svačinu (polooběd do práce) nebo jako jídlo na piknik.