Moravský vrabec a vůbec | Klasika v akci
Výpečky
Pokaždé jinak? Vypadá to tak. Když narazím na něco zajímavého, zkouším. Tentokrát mě trochu navedli Kluci v akci. Podlít maso vývarem a pivem? Proč ne?!
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
90minut
Jak na to:
  1. Maso nakrájené na kostky smícháme s cibulí nakrájenou na půlměsíčky a česnekem na plátky. Osolíme a okmínujeme.
  2. Podlijeme vývarem.
  3. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C až 200 °C (podle vaší trouby) a pečeme asi hodinu. V polovině pečení promícháme a přilijeme trochu světlého piva.
  4. Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce stáhneme teplotu a cibuli mírně zkaramelizujeme.
  5. Přidáme zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a solí. Podusíme tak 10 minut.
  6. Podáváme.