Nakládané ředkvičky | Obložte si sendvič pikantní zeleninou
Ředkvičky
Potřebujete samozřejmě svazek ředkviček, obvykle je jich víc než deset, na váze se ukázalo 320 g. pak ještě ocet, cukr, sůl a lecjaké koření. Proč lecjaké? Záleží na vás, jakou chuť si chcete vytvořit. Můžete nasadit vinný ocet, jablečný ocet nebo lihový. A proč nezkusit sladit medem? A když si budete připravovat nálev, neděste se, radši ať vám trošku zbyde, než, aby se nedostávalo.
Doba přípravy
15minut
Doba přípravy
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Ředkvičky očistíme.
  2. Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky.
  3. Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme.
  4. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček.
  5. Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice.
  6. Zalijeme zálivkou až po okraj a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle.
  7. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.
  8. Nakládané ředkvičky můžete přidat třeba na bagetu s česnekovou pomazánkou