Pečená treska | S citronem dneska
Pečená treska
Tenhle jednoduchý recept jeho autorka doplnila rýží, no, tradicionalisticky jako přílohu volím brambory. Ale ta rýže je dobrý nápad.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Filety tresky opláchneme, dáme do pekáčku a osolíme. Zastříkneme citronovou šťávou. Přidáme nasekaný česnek, tymián a zaprášíme paprikou. Necháme chvilku stát, aby se chutě propojily. A mezitím si dáme vařit pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme.
  2. Zastříkneme olivovým olejem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 15 až 20 minut.
  3. Podáváme s bramborem, na který přišel kousek másla. Můžeme ještě přidat nakrájená rajčátka nebo jinou zeleninu.