Přírodní vepřový řízek | S vídeňským bramborovým salátem
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Maso jemně naklepeme pouze na jedné straně.
  2. Po okrajích řízky nakrojíme asi tak v dvoucentimetrových odstupech. Pokud to neuděláte, maso se vám v pánvi zkroutí. Tím, jak na něj působí horké teplo, začne se smrskávat a bortit. Pokud vidíte zářezy větší, je to tou mojí trochu nemotornou rukou. Na výsledku se to nepodepsalo. Na mě by se podepsalo, kdyby tam ty zářezy nebyly.
  3. Lehce posolíme po obou stranách.
  4. Rozehřejem sádlo ve větší pánvi. Plátky masa naklepanou stranou položíme do mouky a pak jemně oklepeme.
  5. Moučnou stranou položíme maso do rozpáleného tuku a zprudka opečeme dozlatova.
  6. Maso obrátíme a opečeme opět dozlatova.
  7. Opečené maso dáme stranou. Do tuku na pánvi vlijeme horký vývar ve kterém jsme rozpustili kostku másla. Přivedeme k varu a vaříme asi 2 až 3 minuty.
  8. Do vývaru vrátíme maso. Necháme probublávat tak asi 2 minuty.
  9. Podáváme s vídeňským salátem nebo rýží.