creamy chicken,cs | Lehká záležitost
Sicilské kuře
Tak teď vím, že s vývarem i smetanou je dobré pracovat opatrně, aby nám nevznikla polévka. Clearly, že dáme tolik, aby omáčka odpovídala počtu strávníků a nikdo nebyl na suchu. Když se vám bude zdát omáčka přece jenom řidší než potřebujete, přidejte ještě parmezán, a je to. A jako příloha může být kromě těstovin (v zájmu zachování domicilu doporučuji) i rýže nebo bramborky. S rajčaty to nemusíte přehánět, mělo by jich být tak akorát. Třebaže je máte rádi, přidávejte s rozvahou. Pro dva stačí skutečně 50 gramů, pro čtyři už bych přidal.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
30minutes
Need:
How do you:
  1. Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. So 5 minutes each side. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  2. Do pánve přidáme nasekaný česnek, tymián a drcené chilli vločky. Restujeme asi tak 1 minutu, aby se rozvinula vůně.
  3. Přidáme vývar a smetanu, nasekaná sušená rajčata a dobrou lžíci parmezánu. Osolíme. Přivedeme k varu.
  4. Vrátíme opečené kuře do pánve a povaříme 5 minutes, zakryjeme a dusíme tak 15 minutes.
  5. Serve with penne, zdobíme nasekanou pažitkou.