Kuřecí horní stehna na žampionech | Rychlá večeře

Horní kuřecí stehna opět v centru pozornosti. Tentokrát to bude docela rychlá záležitost. A ještě tu máme další horní stehna, tentokrát pečená a rovnou s kaší.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Krémové žampiony mi nahrazují hříbky, přece jen jsou voňavější než ty bílé. Podáváme s rýží, ale i třeba s bramborami nebo bramborovou kaší.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Krémové žampiony mi nahrazují hříbky, přece jen jsou voňavější než ty bílé. Podáváme s rýží, ale i třeba s bramborami nebo bramborovou kaší.
Kuřecí horní stehna na žampionech | Rychlá večeře
Need:
Units:
How do you:
  1. Stehna osolíme a opepříme. Z obou stran.
  2. Fry in oil, ve kterém je kousek másla.
  3. Opečeme z obou stran. Pak maso vyjmeme a dáme stranou.
  4. Mezitím nahrájíme žampiony a cibuli.
  5. Osmahneme cibuli.
  6. Přidáme houby a necháme chvíli, aby se orestovaly.
  7. K houbám vrátíme maso.
  8. Zalijeme vodou. Necháme dusit tak 30 minutes. Při konci vaření ještě přidáme tekutý kuřecí bujón a promícháme.
  9. Dvě lžičky hladké mouky rozmícháme ve vodě. Celozrnná je proto, že mi ta klasická došla. Vlijeme do omáčky a promícháme. Necháme 5 minut provařit.
  10. Podáváme s rýží.

Pečená kuřecí horní stehna | S naší kaší

It was an idea, už jednou jsem měl k němu našlápnuto a teď to rozpohybujeme. Cibule jako základ a pečeme.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Jednoduché jídlo, které se vydaří opravdu každému.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Jednoduché jídlo, které se vydaří opravdu každému.
Pečená kuřecí horní stehna | S naší kaší
Need:
Units:
How do you:
  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme v pekáčku. Přidáme kuřecí stehna, která mírně osolíme a okořeníme směsí na pečené kuře.
  2. Zlijeme olivovým olejem, tak asi 3 lžíce.
  3. cover with foil. Pečeme na 220 almost 40 minutes.
  4. Odkryjeme a pečeme ještě tak 15 minutes, aby se udělala kůrčička na kuřeti.
  5. Kuře dáme stranou a obsah pekáčku slijeme do kastrolu. simmer for a while.
  6. Poprášíme moukou a dobře promícháme. Provaříme asi 5 minutes.
  7. Tyčovým mixerem vytvoříme hustou omáčku. Pro chuť můžeme přidat trochu kuřecího tekutého bujónu.
  8. Ještě provaříme asi 5 minutes.
  9. Brambory uvařené v osolené vodě přecedíme. Přidáme kousek másla.
  10. Zalijeme teplým mlékem.
  11. Rozmačkáme na kaši.
  12. Kuřecí stehna podáváme s omáčkou a kaší.

Pork stew with mushrooms | A little different

Na guláše už tu máme několik receptů, třeba ten hospodský and also ještě jeden, ale vlastně jsem nikdy nedělal vepřový guláš. Proč, to nevím. Takže to napravíme. Jenže to bude guláš trochu jinak.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Pork stew with mushrooms | A little different
Need:
Units:
How do you:
  1. Maso nakrájíme na kousky.
  2. Slice mushrooms.
  3. V kastrolu rozehřejte olej na středním plameni. Za stálého míchání vařte cibuli 4 minuty nebo dozlatova.
  4. Zvýšíme teplotu a přidáme maso. Vaříme tak 5 until 8 minutes, that meat overcast.
  5. Přidáme houby...
  6. ... and toss.
  7. add the cumin.
  8. Přidáme uzenou papriku.
  9. Toss.
  10. Přidáme ještě rajčatový protlak.
  11. Přidáme trochu vody a opět promícháme.
  12. Zakryjeme a necháme dusit tak 30 minutes on low heat.
  13. Stir in sour cream, promícháme a...
  14. ... přidáme oregano. Vaříme za míchání 1 minutu nebo dokud omáčka nezačne bublat. Ochutíme solí a pepřem.
  15. Serve with mashed.
  16. Variantou jsou těstoviny.

Chicken with confit potatoes and glazed carrots | A snack from Protinožci

Při brouzdání po receptech jsem narazil na tento recept z Austrálie, který mohu adoptovat a adaptovat na naše podmínky. To musíš zvládnout sám, notuju si s Karlem Gottem a tak také činím. Dovolím si mírnou úpravu, tak jak to dělávám, když si beru inspiraci.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. therefore, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. therefore, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Chicken with confit potatoes and glazed carrots | A snack from Protinožci
Need:
Units:
How do you:
  1. Vložíme brambory do kastrolu.
  2. Přilejeme tolik oleje, aby byly brambory pokryté.
  3. Na mírném ohni vaříme 45 minutes (nenecháme olej bublat) nebo do změknutí. Pak odstraníme kastrol z tepla a přikryjeme, aby zůstaly brambory teplé.
  4. Mezitím dáme 2 lžíce olivového oleje, hnědý cukr a 20 lžic vody na střední pánev a zahřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme mrkev podélně rozkrojenou na čtvrtiny a přivedeme k varu.
  5. Snížíme teplotu na střední. Vaříme a kousky mrkve přitom přetáčíme, tak 15 minut nebo dokud mrkev nezměkne, lehce zkaramelizuje a tekutina se neodpaří. (Nemusíte se bát, že olej bude prskat, už na to i díky vodě a přidanému cukru nemá tolik síly. A ostatně i var je decentní.)
  6. Prsní řízek podélně rozřízneme a paličkou na maso naklepeme filety do tloušťky 1,5 cm.
  7. Obě strany filetů osolíme a opepříme.
  8. Kuřecí filety opečeme na oleji z obou stran dozlatova.
  9. So 4 minuty z každé strany. Dáme stranou a zakryjeme, aby maso zůstalo teplé.
  10. Do pánve po opékání masa přilejeme víno a přivedeme k varu, cook, aby se odlepily připečené kousky na dně pánve.
  11. Vaříme tak 2 minuty nebo dokud se nezredukuje víno na polovinu. Season with salt and pepper.
  12. Na talíř nalijeme omáčku a přendáme brambory na talíř. Přidáme kuřecí maso a mrkev. Ihned podáváme.
  13. Pomocí děrované lžíce