Kuřecí paličky s tymiánem a růžičkovou kapustou| Mrkev nesmí chybět

It was an idea. Růžičková kapusta mě lákala. Ale jak ji připravit? Pomohli mi Australané a já si zkombinoval recepty na Kuřecí paličky prosciutto s máslovou růžičkovou kapustou aRychlé pečené kuře s tymiánem, medem a růžičkovou kapustou. Trochu jsem i laboroval s vínem a kostkou zeleninového vývaru.

Kuřecí paličky s tymiánem a růžičkovou kapustou| Mrkev nesmí chybět
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Na téhle kombinaci si určitě pochutnáte. Zelenina má překvapivě lahodnou chuť, které jí dodalo bílé víno a kostka zeleninového vývaru.
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
35 minutes
Kuřecí paličky s tymiánem a růžičkovou kapustou| Mrkev nesmí chybět
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Na téhle kombinaci si určitě pochutnáte. Zelenina má překvapivě lahodnou chuť, které jí dodalo bílé víno a kostka zeleninového vývaru.
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
35 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Připravíme si kuřecí paličky.
  2. Paličky okořeníme směsí koření na křidélka s příchtutí medu (Vitana). Postříkáme olivovým olejem.
  3. Dáme 2 lžíce oleje do pánve.
  4. Přidáme máslo.
  5. Paličky opečeme...
  6. ...z obou stran.
  7. Plech vyložíme pečicím papírem a naklademe osmažené paličky. Obložíme mrkvičkami s částí natě.
  8. Přidáme čerstvý tymián. Vložíme do předeřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 until 25 minutes.
  9. Do pánve s osolenou vodou, která vaří, přidáme na polovinu nakrájené kapustičky a celé lusky fazolí. Můžete použít i ty mražené. cook for about 5 minutes, pak slijeme a zeleninu prolijeme studenou vodou.
  10. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje.
  11. Orestujeme zeleninu.
  12. Přilijeme víno. Přidáme několik stonků tymiánu. Přidáme kostku zeleninového vývaru (ten je bio) a provaříme asi 5 minutes, aby se uvařil vývar a víno redukovalo.
  13. Paličky rozložíme na talíř, přidáme pečené mrkvičky a kapustičky s fazolovými lusky.
  14. Enjoy your meal.

Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme

Sole of fish. Ochutnal jsem na Korfu a nemělo to chybu. Takže nutkání si podobný úžasný pokrm připravit i doma je namístě. Tenhle recept znají i v Mexiku a kdovíkde také. Asi všude kolem Atlantiku a Středozemního moře. Ale nějak se mi příčí název brutálně přeložit do češtiny. To vyskočíte z kůže. Kdo by chtěl jíst podešev z ryby nebo šlapku z ryby? Jenže, only! Sole je druh ryby (mrkněte do poznámky), kterou možná znáte jako jazyk, tedy mořský jazyk. To už není tak děsivý název. Nemaje jazyk, musíme si vystačit s treskou. Solidní náhrada, mám ten dojem. I tak se vám možná rozváže jazyk

Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 until 30 minutes. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.
  2. Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) white pepper.
  3. Vejce rozkvedláme.
  4. Olivový olej zahřejeme na pánvi. Tak akrorát, což vás teď asi klepne, co je to akorát. Není to moc ani málo, takže spíše vyšší střední stupeň. Záleží na síle vaší plotýnky či sporáku.
  5. Filety namáčíme do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran.
  6. Pak přeneseme do směsi mouky a strouhanky a dobře obalíme.
  7. fry.
  8. Při smažení druhé strany filetů ještě můžeme mírně opepřit černým pepřem a dosolit. Filety pak dáme stranou.
  9. Do pánve, kde jsme smažili rybu přidáme kousek másla. Necháme rozpustit.
  10. Přidáme uvařené brambory.
  11. Přidáme trochu citronové šťávy...
  12. ... a posléze nasekanou petržel.
  13. Toss, přidáme černý pepř a špetku soli. Smažíme tak 5 minutes on low heat.
  14. Brambory přidáme k rybě a zalijeme šťávou z pánve.
Tip:

Pro zajímavost:
MAKRO píše, že mořský jazyk neboli jazyk obecný (Solea vulgaris, angl. common sole) platí po celém světě za luxusní rybu. Oblasti přirozeného výskytu se táhnou od jižního Norska po Senegal, mimo to žije také ve Středozemním moři. Půjčím si fotku z Encyklopedie Britannica, snad mi to prominou:


A tady je pro úplnost ještě kousek odborného popisu:
Oválné, velmi vysoké tělo s malou zakulacenou hlavou. Obě oči jsou na pravé straně těla, jsou velmi malé. Okraj přední skřetové kosti je srostlý s kůží hlavy. Hřbetní ploutev se táhne podél celého těla, tvoří ji 75 – 93 měkkých ploutevních paprsků. Already, a asi půl života stráví zahrabaná v písku nebo spíše bahně na dně. Ve dne si tak hoví, v noci vyráží na lov. Pokud ji tedy nevyloví sítěmi, taženými po dně, pak může přistát i na našem talíři. To má po ftákách, ale my si zase hodně pochutnáme. Tak už to prostě je.
Tyhle informace k rybě na talíři nepotřebujete, možná by strávníky i trochu odradily, ale ryba je to fakt chutná. Takže, pokud se dostanete za hranice, třeba do Řecka, ochutnejte ji. Třeba ji ulovíte i nás v nějaké rybárně. Pak s chutí do toho!

potato nuggets

Po netu běhá recept na bramborové nugety a zaznamenaly ho snad všechny kulinářské časopisy, tak na něm něco musí být. Tak jsem to zkusil. Poprvé to nevyšlo, ale od toho jsou pokusy, takže druhý pokus.

potato nuggets
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Už mě nějak vařené brambory přestaly bavit, tak jsem si vymyslel, že se to změní.
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
potato nuggets
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Už mě nějak vařené brambory přestaly bavit, tak jsem si vymyslel, že se to změní.
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme.
  2. Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme.
  3. Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a vaříme tak 10 minutes.
  4. Nasekáme česnek. Stačí nahrubo.
  5. Brambory slijeme nebo vyndáme pomocí děrované lžíce.
  6. Přidáme česnek a snítky rozmarýnu.
  7. Opatrně protřeseme, aby se česnek i rozmarýn propojily s bramborami.
  8. Do rozpálené směsi olejů dáme brambory s česnekem a rozmarýnem. Pak trochu zmírníme teplotu. Nechceme škvarky.
  9. Smažíme a promícháváme. So 15 until 20 minutes, podle pohledu poznáte, že je hotovo. Pak nugety vybereme z oleje bez česneku a rozmarýnu.
  10. Takže hotovo. Můžete ještě osolit, To.
  11. Podáváme třeba k pečenému kuřeti.

Black and white bean soup | Something not only for chess players

Originally it was to be an attempt to bean soup. White beans. But then I peeked black beans and it was decided. We will have a chess on a plate. But do not expect checkmate, pochutnáte si.




Black and white bean soup | Something not only for chess players

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



Když vaříte z fazolí, přidejte si den na namočení. Nebo sáhněte po plechovce, která už to má vyřešené. Bílé máslové fazole a negros ze Španělska splňují požadavek zkrácení času na přípravu, ale i na vaření. Plechovka černých fazolí má obsah fazolí 290 g a ta s máslovými nabízí 240 g.


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes

Black and white bean soup | Something not only for chess players

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



Když vaříte z fazolí, přidejte si den na namočení. Nebo sáhněte po plechovce, která už to má vyřešené. Bílé máslové fazole a negros ze Španělska splňují požadavek zkrácení času na přípravu, ale i na vaření. Plechovka černých fazolí má obsah fazolí 290 g a ta s máslovými nabízí 240 g.


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes

Need:



Units:


Servings: osoby

How do you:
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Then set aside.

  2. Do kastrolu, ve kterém jsme slaninu opékali, přidáme olej a zahřejeme.

  3. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme. Pak přidáme i na drobno nakrájenou mrkev. Restujeme spolu tak 5 minutes.

  4. Přidáme nasekaný česnek a restujeme do minuty, pak zalijeme zeleninovým vývarem.

  5. Přidáme bílé i černé fazole a necháme na mírném ohni probublávat. Už jsou vařené, takže stačí tak 20 minutes.

  6. Salt and pepper.

  7. Původně jsem vzdoroval myšlence, že půlku polévky rozmixuju. Jenže pak mi došlo, že by bylo dobré ji mít méně vodovatou a více krémovitou. Proto povolávám tyčový mixer! Takže 5 naběraček jde stranou, nechávám je vychladnout aspoň trochu a pak použiju tyčový mixer.

  8. Rozmixovanou část polévky vrátíme do kastrolu, přidáme dvě třetiny osmahnuté slaniny a promícháme. Chvilku povaříme a nakonec přidáme trochu rajčatového pyré. Když chcete červenou polévku, ještě přitlačte.

  9. Při podávání polévku dozdobíme trochou opečené slaniny a petrželkou.
    černobílá fazolová