Plum pie | Když už, tak už
Švestkový koláč
Můžete na to jít se strojem, ale dá se to zvládnout i ručně. Každopádně celé dobrodružství dobře dopadlo, soudě podle reakcí chuťových pohárků mých kolegyň. Koláč není suchý a pokud máte ještě málo cukru, můžete si ho posypat moučkovým cukrem. Nebo přidat třeba smetanu. Jak libo.
Prep Time
20minutes
Prep Time
20minutes
Cook Time
50minutes
Need:
How do you:
  1. Cukr nasypeme do mísy.
  2. Přidáme samokypřící mouku.
  3. A ještě kypřící prášek.
  4. A ještě vanilinový cukr, pouze 1 bag, tedy 20 g. Druhý si nechte na závěr na posyp.
  5. Přilijeme přepuštěné máslo. Toss.
  6. Přidáme vejce. (Pokud hledáte fotku, ve zbrklosti jsem ji nepořídil. Ale určitě si vejce ve směsi mouky a cukru dovedete představit.)
  7. Přilijeme oražené mléko.
  8. Promícháme důkladně. Ručně nebo strojně.
  9. Pečící formu vyložíme pečicím papírem. Aby se dobře formoval, stačí papír namočit do vlažné vody a zmuchlat. Pak rozprostřeme do formy.
  10. Nalijeme těsto do formy. Roztřeme, stěrkou uhladíme povrch.
  11. Švestky rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a poklademe na povrch těsta.
  12. Posypeme druhým sáčkem vanilínového cukru.
  13. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Bake 50 until 55 minutes.
  14. Finished.
  15. Enjoy your meal.