Bread in egg / How simple

Připravit ho umí Jamie Olivier i moje kolegyně Pavla, dokonce i Albert, teda řetězec, ne vestík, kterého při vaření honím z kuchyně pod pohrůžkami, že už nikdy nedostane žádný pamlsek. I tady se urodilo spousta variant, takže zase záleží na tom, jak si ten chleba připravíte. Rohodně je to rychlá večeře, třeba.

Bread in egg / How simple
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Zkoumal jsem nejrůznější recepty, ale to, že při smažení ještě přilijeme na chleba rozšlehané vajíčko, to mi prozradila jen Pavla. To, že je recept pro dvě osoby, je trochu zavádějící, protože ty dva chleby jsem spořádal sám. Clearly, do vajíčka můžete přidat cokoli, garlic, majoránku, cheese, ale, když si vystačíte jenom s pepřem a solí, ještě můžete povrch poklást třeba nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou. Můžete poklást nakrájenou nakládanou okurkou nebo kolečky cibule.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
5 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
5 minutes
Bread in egg / How simple
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Zkoumal jsem nejrůznější recepty, ale to, že při smažení ještě přilijeme na chleba rozšlehané vajíčko, to mi prozradila jen Pavla. To, že je recept pro dvě osoby, je trochu zavádějící, protože ty dva chleby jsem spořádal sám. Clearly, do vajíčka můžete přidat cokoli, garlic, majoránku, cheese, ale, když si vystačíte jenom s pepřem a solí, ještě můžete povrch poklást třeba nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou. Můžete poklást nakrájenou nakládanou okurkou nebo kolečky cibule.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
5 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
5 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Jako základ jsou dvě vejce a dva plátky chleba.
  2. Vejce dobře rozšleháme.
  3. Osolíme.
  4. Opepříme.
  5. Plátky chleba dobře namočíme ve vajíčku, dejme plátkům trochu času, aby nasákly.
  6. Dobře rozehřejeme olej a opékáme plátky namočené ve vajíčku.
  7. Při opékání druhé strany na plátky ještě přidáme zbývající rozšlehané vejce.
  8. Finished. Enjoy your meal.

Chicken drumsticks / Fastfood doma

Už tu máme takové položky, ale to neznamená, že nebudeme hledat ještě jiné varianty, that?! Narazil jsem na nadšenecké recepty, trochu chlubení, trochu chyb. To se přihodí v zápalu boje. Ale jinak inspirující.

Chicken drumsticks / Fastfood doma
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Jenže to udělám jinak, aniž bych chtěl trumfovat kyblík z KFC. Paličky obalit není problém, dají se péct v troubě, smažit ve fritéze nebo jenom na pánvi. Ale co tak zkusit kombinaci. Předsmažní a dopečení? Zkusme to.
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Chicken drumsticks / Fastfood doma
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Jenže to udělám jinak, aniž bych chtěl trumfovat kyblík z KFC. Paličky obalit není problém, dají se péct v troubě, smažit ve fritéze nebo jenom na pánvi. Ale co tak zkusit kombinaci. Předsmažní a dopečení? Zkusme to.
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Vejce dáme do misky nebo talíře.
  2. Vidličkou rozkvedláme vejce spolu s mlékem.
  3. Přidáme kořenící směs.
  4. Přidáme hladkou kukuřičnou mouku a vytvoříme směs.
  5. Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
  6. Meat with salt and pepper.
  7. Paličky opečeme prudce v oleji. just as 5 minutes.
  8. Maso necháme okapat na ubrousku.
  9. Paličky pak jednotlivě namáčíme ve směsi mouky a vajec.
  10. Obalíme ve strouhance.
  11. Paličky pokladme naplech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem.
  12. Bake in preheated oven at 180 °C a pečeme tak 30 until 40 minutes.
  13. Finished, dobrou chuť. Přílohou je dalamánek a sladká chilli omáčka na kuře. Přidejte si oblíbený dip.
Tip:

Můžete si namíchat vlastní kořenící směs. Nebo sáhnout po té připravené.


Použité koření od Vitany

Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme

Sole of fish. Ochutnal jsem na Korfu a nemělo to chybu. Takže nutkání si podobný úžasný pokrm připravit i doma je namístě. Tenhle recept znají i v Mexiku a kdovíkde také. Asi všude kolem Atlantiku a Středozemního moře. Ale nějak se mi příčí název brutálně přeložit do češtiny. To vyskočíte z kůže. Kdo by chtěl jíst podešev z ryby nebo šlapku z ryby? Jenže, only! Sole je druh ryby (mrkněte do poznámky), kterou možná znáte jako jazyk, tedy mořský jazyk. To už není tak děsivý název. Nemaje jazyk, musíme si vystačit s treskou. Solidní náhrada, mám ten dojem. I tak se vám možná rozváže jazyk

Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 until 30 minutes. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.
  2. Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) white pepper.
  3. Vejce rozkvedláme.
  4. Olivový olej zahřejeme na pánvi. Tak akrorát, což vás teď asi klepne, co je to akorát. Není to moc ani málo, takže spíše vyšší střední stupeň. Záleží na síle vaší plotýnky či sporáku.
  5. Filety namáčíme do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran.
  6. Pak přeneseme do směsi mouky a strouhanky a dobře obalíme.
  7. fry.
  8. Při smažení druhé strany filetů ještě můžeme mírně opepřit černým pepřem a dosolit. Filety pak dáme stranou.
  9. Do pánve, kde jsme smažili rybu přidáme kousek másla. Necháme rozpustit.
  10. Přidáme uvařené brambory.
  11. Přidáme trochu citronové šťávy...
  12. ... a posléze nasekanou petržel.
  13. Toss, přidáme černý pepř a špetku soli. Smažíme tak 5 minutes on low heat.
  14. Brambory přidáme k rybě a zalijeme šťávou z pánve.
Tip:

Pro zajímavost:
MAKRO píše, že mořský jazyk neboli jazyk obecný (Solea vulgaris, angl. common sole) platí po celém světě za luxusní rybu. Oblasti přirozeného výskytu se táhnou od jižního Norska po Senegal, mimo to žije také ve Středozemním moři. Půjčím si fotku z Encyklopedie Britannica, snad mi to prominou:


A tady je pro úplnost ještě kousek odborného popisu:
Oválné, velmi vysoké tělo s malou zakulacenou hlavou. Obě oči jsou na pravé straně těla, jsou velmi malé. Okraj přední skřetové kosti je srostlý s kůží hlavy. Hřbetní ploutev se táhne podél celého těla, tvoří ji 75 – 93 měkkých ploutevních paprsků. Already, a asi půl života stráví zahrabaná v písku nebo spíše bahně na dně. Ve dne si tak hoví, v noci vyráží na lov. Pokud ji tedy nevyloví sítěmi, taženými po dně, pak může přistát i na našem talíři. To má po ftákách, ale my si zase hodně pochutnáme. Tak už to prostě je.
Tyhle informace k rybě na talíři nepotřebujete, možná by strávníky i trochu odradily, ale ryba je to fakt chutná. Takže, pokud se dostanete za hranice, třeba do Řecka, ochutnejte ji. Třeba ji ulovíte i nás v nějaké rybárně. Pak s chutí do toho!

Camembert cheese in batter | wrapping otherwise

Smažák. They all make fun of him (with it, they turn their noses down) and everyone around him probably a few times and he has done several times at home. Nutritionists counselors apparently scares, They have from that nightmare and stomach ulcers. Should they ever taste. So I was going to a royal dinner ss king of cheeses. A hit at the tip, the hemelín in breadcrumbs doing quite difficult. Classic breadcrumbs - flour, egg, breadcrumbs - not adhered well to the cheese. It is therefore better to wrap the cheese in batter of flour and egg and then in bread crumbs until. A quietly several times - then drips out during frying. Well-intentioned advice may not lead to hell. so let's do it.




Camembert cheese in batter | wrapping otherwise

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



So I left work with words, that I meet with Camembert. They know me and suspects, it will be about cooking. Tak si také pochutnejte.


Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes

Camembert cheese in batter | wrapping otherwise

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



So I left work with words, that I meet with Camembert. They know me and suspects, it will be about cooking. Tak si také pochutnejte.


Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes

Need:

Units:


Servings: osoby

How do you:
  1. We will prepare.
    Připravíme

  2. Par-fries bake in the oven. Bit zastříkneme olive oil and slightly posolíme. Bake at 220 °C 15 until 20 minutes. The time is then fully utilized to prepare Camemberts.

  3. Camembert Cut in half. Anoint each of them crushed garlic. Camembert connect.
    hermelín

  4. Salt and pepper.
    osolíme

  5. Mix eggs with flour
    těstíčko

  6. create a batter. If too thin, add flour.
    zahustíme

  7. Finally the batter.
    těstíčko

  8. If a thick batter, we can add a little milk.
    mléko

  9. Then coat them in breadcrumbs. And we'll do it again.
    Hermelín obalíme

  10. In the high layer of hot oil fry both sides until golden brown. Just one to two minutes.
    smažíme

  11. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
    podáváme