Baking recipes I've got quite scarce. No, It is a euphemistic expression of virtually zero. But because my eye rang plums, I decided quite impulsively somehow repay the dloužek. It will be a greenhorn when you go on a Wild West. It will be a duel without fist, but certainly exciting. "You Peces?"They asked me to work with surprise. Well, I had to boast. What a man will do for vanity?! Ale, where. Just makes me happy to prepare good things. And even on the table.
Můžete na to jít se strojem, ale dá se to zvládnout i ručně. Každopádně celé dobrodružství dobře dopadlo, soudě podle reakcí chuťových pohárků mých kolegyň. Koláč není suchý a pokud máte ještě málo cukru, můžete si ho posypat moučkovým cukrem. Nebo přidat třeba smetanu. Jak libo. |
Need: |
- 1 šálek cukru krystal
- 1 a 1/2 šálku samokypřící mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 120 g butter - přepustíme
- 2 egg
- 40 g vanilínového cukru
- 100 ml mléka
- 8 švestek
- Cukr nasypeme do mísy.
- Přidáme samokypřící mouku.
- A ještě kypřící prášek.
- A ještě vanilinový cukr, pouze 1 bag, tedy 20 g. Druhý si nechte na závěr na posyp.
- Přilijeme přepuštěné máslo. Toss.
- Přidáme vejce. (Pokud hledáte fotku, ve zbrklosti jsem ji nepořídil. Ale určitě si vejce ve směsi mouky a cukru dovedete představit.)
- Přilijeme oražené mléko.
- Promícháme důkladně. Ručně nebo strojně.
- Pečící formu vyložíme pečicím papírem. Aby se dobře formoval, stačí papír namočit do vlažné vody a zmuchlat. Pak rozprostřeme do formy.
- Nalijeme těsto do formy. Roztřeme, stěrkou uhladíme povrch.
- Švestky rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a poklademe na povrch těsta.
- Posypeme druhým sáčkem vanilínového cukru.
- Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Bake 50 until 55 minutes.
- Finished.
- Enjoy your meal.
Alsatian plum cake,,cs,Somehow about,,cs,Alsasané prominou,,en | Tak nějak asi, Alsasané prominou
I will not be protected by a recipe from abroad, but somehow I looked at a few recipes and baked a cake for the first time in my life. Dílem mi nepomáhaly prsty, dílem je to pokus číslo jedna. Ale protože jsem si tvrdohlavě zase smíchal věci podle sebe, patří sem mezi recepty. Zvládnete ho nejspíše lépe, but that's not the point. Já se nepotřebuji vychloubat nad mými návštěvníky, dávám, alespoň doufám, inspiraci. Tak jak ji sosám odjinud, tak podávám něco svého. Zdravím Alsasany.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
50 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 balení listového těsta – takže 275 g
- 250 g tvarohu
- 1 egg
- 2 sáčky skořicového cukru – sáček má 20 g, jeden využijete, z druhého zbyde
- 1/4 šálku cukru krystal
- 400 g švestek
- Připravíme si všechno k ruce.
- Tvaroh smícháme s vejcem.
- Přidáme cukr.
- Přidáme skořicový cukr.
- mix well.
- Pečící formu vyložíme pečicím papírem a rozložíme těsto. Část odkrojíme.
- Do těsta nalijeme tvarohovou směs. Rozpůlené švestky poklademe do směsi.
- Ze zbylého těsta vytvoříme mřížku.
- Posypeme trochou skořicového cukru
- Bake in oven preheated to 200 °C. Bake 30 minutes.
- Pak snížíme teplotu na 180 ° C and bake more 20 minutes.
- Finished.
- Necháme vychladnout.
Okurkový salát s chilli | Žádný utrejch, but sweet-sour taste
Tak tu máme zase salát, cucumber. And that the previous ones could say quite a bit to sour, tak teď jdeme do sladka.
Need: |
- 1 cucumber – 360 g
- 1 spoon soli
- 1/4 šálku cukru krystal
- 1/4 šálku octa
- 1/8 šálku vody
- 1 cibuli
- 3 špetky pepře
- 2 špetky chilli flakes – mletých
- Okurku oloupeme na zebru a nakrájíme na plátky.
- Nakrájenou okurku posypeme solí, promícháme a necháme 30 minut stát. Pak okurky mírným tlakem zbavíme tekutiny. Tu vylijeme.
- V misce smícháme cukr, vodu, ocet, cibuli nakrájenou zprvu podélně na čtvrtiny a pak napříč na plátky. mix well, aby se cukr dobře rozpustil. Dochutíme pepřem a chilli.
- Okurky zalijeme nálevem, promícháme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu.
Pokud váháte nad mírou "šálek", tak to není žádný hrnek nebo šálek na kávu, mám takovou plastovou uniformovanou odměrku s ryskami, kde šálek = 250 ml, 1/2 šálku pak 125 ml atd. Podoba odměrky bývá různá, míry ale sedí.
.
Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší | Fear of the unknown
Cauliflower we can fry, prepare the cerebellum, ale skvětákovou kaší se hned tak nesetkáme. A ta právě překvapí.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 spoon olivového oleje
- 1 střední cibuli
- 2 žampiony – použijeme jen kloboučky
- 200 ml bílého vína
- 300 ml kuřecího vývaru
- 1 spoon cukru krystal
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon butter
- salt
- pepper
- 350-400 g Chicken breast fillets
- 1 spoon olivového oleje
- 2 lžičky italské bylinkové směsi
- salt
- pepper
- 1 sweet peppers možné vynechat
- leaf parsley
- V kastrolu zahřejeme olej s máslem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na jemné plátky nakrájené žampiony. Salt and pepper. Vaříme dokud žampiony nezměknou, tedy asi 8 until 10 minutes.
- add the wine, vývar a cukr. Zmírníme teplotu, necháme omáčku vařit asi 15 minutes, aby se mírně redukovala. Tak asi o třetinu. Občas promícháme. Zakryjeme a necháme na vypnutém vařiči dojít.
- Kuřecí řízek naklepeme a osolíme, opepříme a posypeme italskými bylinkami. Rozehřejeme pánev s olejem a opečeme kuřecí řízek, on each side and 4 until 5 minutes. Spolu s řízkem můžeme při opékání druhé strany ještě opéci na kolečka nakrájenou papriku, kterou jsme trochu popepřili.
- Podáváme s květákovou kaší, řízek přelijeme omáčkou, přidáme opečenou papriku a posypeme nasekanou petrželkou.