Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý…
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 red onion
- 3 cloves garlic
- 400 g mletého masa > mix vepřového a hovězího
- 100 ml mléka
- 2 plátky toastového chleba
- 1 egg
- salt
- pepper
- 2 lžičky majoránky
- 3 lžičky dijonské hořčice
- strouhanku > na obalení
- 2 lžíce hladké mouky
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
- Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Do mísy dáme maso, přidáme sůl a pepř.
- Přidáme vejce.
- Přidáme cibuli a česnek.
- Přidáme mouku...
- ... a toastový chléb, který jsme vyždímali. Toss.
- Přidáme majoránku. A zase promícháme.
- add mustard. A vše prohněteme. Nejlépe rukou.
- Dobře promícháme do kompaktní hmoty.
- Z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji.
- Z obou stran, It is clear.
- Karbanátky přesuneme na ubrousky a necháme okapat.
- Serve with mashed potatoes.
Klobásky s bramborovou kaší | Bangers & Mash | Inspirace z Korfu
Základ anglické snídaně tvoří vejce, bacon, sausage, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata. Vejce se dělá nejčastěji v podobě mírně tekutého volského oka, přípustná jsou však i vajíčka míchaná. Anglická slanina s rovnoměrným poměrem tuku a masa obvykle pochází z Yorkshiru. Tolik na první dobrou na vás vyletí na síti. Jenže já chodil pár dní kolem taverny Condor na Korfu, kde mě provokoval poutač s nápisem Bangers & Ham jako pravá anglická snídaně. Můžete namítnout, že co asi Řekové vědí o anglické snídani, ale oni vědí. I když se nápisem mýlí, obrázek nelhal. Bangers and Mash je jedním z nejznámějších britských jídel na světě, v hlavní roli s velmi oblíbenou britskou klobásou alias Banger. No už jenom pohled na obrázek mi napověděl, že to bych asi jako snídani nedal, ale jako večeře by to šlo.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
35 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g klobásy saliccia je nepálivá a bez lepku
- 300 g potato
- 1 cibuli
- 5 cloves garlic
- 250 ml beef broth
- 1 spoon hladké mouky
- 1 malou konzervu sterilized peas
- 4 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce butter
- 100 ml mléka
- salt
- pepper
- Dáme vařit oloupané překrájené brambory v mírně osolené vodě.
- Nakrájíme cibuli na půměsíčky.
- Česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme.
- Na oleji osmahneme cibuli.
- Přidáme nasekaný česnek a necháme provonět.
- Přidáme lžíci mouky a promícháme, aby vznikla jíška.
- Přidáme po částech vývar a promícháme, to form a sauce.
- Klobásy osmahneme ze všech stran na oleji.
- Hrášek orestujeme na troše másla.
- Brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a mléko. Vytvoříme kaši. Ještě mírně posolíme.
- Na talíř dáme kaši. Přidáme krásek a kaši překryjeme zčásti klobáskami. pour sauce.
- Enjoy your meal.
Salsiccia je typická svým původem (Itálie) a použitým masem (nejčastěji vepřové, může ale obsahovat například i maso divočáka, jehněčí či koňské maso). Její příprava se liší podle koření, používaných v různých oblastech Itálie. V některých italských regionech chutná salsiccia po fenyklu nebo muškátovém oříšku, jinde do ní zase rádi přidávají například peperoncino (feferonku).
Salsiccia má dvě hlavní podoby: ochutnáte ji čerstvou (salsiccia fresca) nebo sušenou/vyzrálou (salsiccia stagionata). V Itálii můžete narazit na různé typy salsiccie podle toho, ve kterém regionu se nacházíte. Podle toho se mění i pojmenování a obsah koření v této dobrotě. Salsicciu ochutnáte například pod názvy lucanica, salamella, salamina, salametto, sarsizza, sarzizza a dalšími.
Tolik pár mouder od Michaely, která žije s Italem a naší kočkou v Brně.
Chicken drumsticks / Fastfood doma
Už tu máme takové položky, ale to neznamená, že nebudeme hledat ještě jiné varianty, that?! Narazil jsem na nadšenecké recepty, trochu chlubení, trochu chyb. To se přihodí v zápalu boje. Ale jinak inspirující.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 egg
- 3 lžíce mléka
- kukuřičnou strouhanku
- 3 lžíce kukuřičné hladké mouky
- 1 spoon směsi grilovacího pálivého koření
- salt
- pepper
- olive oil
- řepkový olej
- 800 g chicken drumsticks
- sladkou chilli omáčku na kuře
- dalamánky jako příloha
- Vejce dáme do misky nebo talíře.
- Vidličkou rozkvedláme vejce spolu s mlékem.
- Přidáme kořenící směs.
- Přidáme hladkou kukuřičnou mouku a vytvoříme směs.
- Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
- Meat with salt and pepper.
- Paličky opečeme prudce v oleji. just as 5 minutes.
- Maso necháme okapat na ubrousku.
- Paličky pak jednotlivě namáčíme ve směsi mouky a vajec.
- Obalíme ve strouhance.
- Paličky pokladme naplech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem.
- Bake in preheated oven at 180 °C a pečeme tak 30 until 40 minutes.
- Finished, dobrou chuť. Přílohou je dalamánek a sladká chilli omáčka na kuře. Přidejte si oblíbený dip.
Můžete si namíchat vlastní kořenící směs. Nebo sáhnout po té připravené.
Žižkovské buns | Promises are filled, as well as buns
The new oven, I had to order in Germany, because such, I need to sell with us. It is no longer a problem, subscribe to the network, You pay the net and you will find yourself on the network delivery services. I boasted to colleagues, I'll have a new oven and because Paul brought that day cakes, I boasted, I also bring cakes. I've never done it! Goons from the oven they were not able to deliver UPS, how should (three days went from Germany and the five days stuck in Prague and wandered), but delayed ultimately stands in the kitchen. A waiting. So I turned to help. Na síti. Apetit mi nabídl Nejlepší kynuté buchty, quite a good deal of debate. And then my eye fell on a boy in action, who cooks at Czech Television. Their Czech buns attracted me, in the first sentence mentions, the cakes made for the first time. So we are on the same page. Only in this recipe is quite a mess boys while, says, that if you have a good recipe, succeeds.
Need: |
500 g
hladké mouky
20 g
yeast
100 g
caster sugar
20 g
vanilla sugar
1
egg
1
žloutek
250 ml
mléka
60 g
butter
špetku
soli
250 g
tvarohu
1 spoon
rozinek soaked in 2 lžících rumu
crystal Sugar
20 g
vanilla sugar
1
žloutek
lemon zest and juice
2 lžíce
rumu
250 g
plum
ground cinnamon
rum
Units:
-
The flour we make a dent, Crumble the yeast into it and pour a little warm milk, add a teaspoon of sugar. Cover with towel and let it come leaven, stačí tak 10 minutes.
-
The vyběhlému sourdough add the rest of the lukewarm milk.
-
Add the melted butter.
-
Add the egg and egg yolk, the rest of the sugar and vanilla sugar.
-
Salt and prepare a smooth dough, that does not stick to the bowl.
-
sprinkle with flour.
-
Cover with towel and let rise. least an hour. During fermentation and twice promísíme.
-
-
The dough into a cylinder on floured pastryboard.
-
Cut transversely into portions.
-
For each interval create patty. Middle insert filling and dough then connect, to filling the inside.
-
We'll put on a plate next to each other. Spread each bun also from all sides, so we are sticking together. Potřeme máslem i vršek naskládaných buchet a dáme do trouby předehřáté na 180 °C.
-
In the middle of cooking, baste it with butter. Bake until golden brown.
-
Carefully rozebítáme from sheet. Sprinkle with powdered sugar.
-
And serve.
-
Mix cottage cheese with raisins. Přidáme žloutek.
-
Adding sugar to taste both.
-
Add the lemon juice and zest. And just a little rum zastříkneme.
-
Jam flavor with rum.
-
Mix cinnamon.
-
We prepared both fillings.