Úplně jiná frankfurtská polévka | Průnik receptů a sjednocení
Jiná frankfurtská polévka
Frankfurtskou polévku najdete v německých receptech, fakt se tak jmenuje. Vaří ji i Nigela Lawson, mediální hvězda britské kuchyně a Češi ji nejspíše milují. Nigelu i tu polévku. Opět záleží na ingrediencích, tentokrát jsem se pod vlivem Nigely dopustil použití hrášku (ona má žlutý, já zelený), tu se objevila mrkev, tak ji také použiju. Ale místo frankfurtských párků jsem měl k dispozici jen pikantní paprikovou klobásu, což by zase nemuselo tolik vadit. Postup vám bude připadat povědomý, podobně se vaří i bramboračka.
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Rozehřejeme máslo a dáme zesklovatět cibulku, pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme.
  2. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy, dobře promícháme a osmahneme.
  3. Přidáme obě papriky, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Do polévka dáme brambory, česnek, mrkev a přilijeme vývar, aby bylo vše pod hladinou, zakryjeme a necháme na mírném ohni probublávat, aby brambory změkly. Bude jim stačit 20 minut.
  5. Přidáme špetku muškátového květu a sterilovaný hrášek. Necháme zakryté a ještě vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Pokud je polévka až příliš řídká, můžeme ji zahustit hladkou mouko, kterou rozmícháme ve vodě. Stačí lžička mouky.
  6. Přidáme přiměřeně smetanu a osolíme. Necháme prohřát a podáváme.