Vídeňský bramborový salát | Lehký a bez majonézy
Vídeňský bramborový salát
Jo, vaří ho u nás kdekdo (takže nemůžeme opominout Zdeňka Pohlreicha). A není divu. Vídeňáci ovšem připravují Kartoffelsalat, jako by byl jenom jeden jediný. Netuší? Tuší, ale připravují si vídeňský bramborový salát jako by se nechumelilo. Jo, jsou v pohodě. V rakouském receptu chybí vejce. Ale jsou i recepty s vejcem. Tak si vyberte. Je to vždycky jako ruská ruleta. Já si k tomu přidal ještě hrášek. Prostě zkuste co vás napadne.
Porce Doba přípravy
2osoby 45minut
Porce Doba přípravy
2osoby 45minut
Jak na to:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, mělo by jim stačit tak 30 minut. Nakrájíme červenou cibuli nadrobno, stejně tak okurky a pokrájíme brambory. Vejce uvaříme natvrdo. A pak už to půjde ráz na ráz. Takže ona příprava 45 minut sedí. Ostatně, když se vaří brambory, můžete si ledacos nachystat, ale stejně jsem potřeboval těch 15 minut navíc. Asi jsem pomalý kuchař. Vadí? Zkuste to rychleji podle sebe.
  2. Vejce pokrájíme.
  3. Brambory s vejci smícháme.
  4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené okurky, pak zalijeme trochou vývaru.
  5. Přilijeme trochu octa.
  6. Opepříme podle chuti.
  7. Přidáme hrášek.
  8. Osolíme podle chuti.
  9. Jemně pak salát promícháme.
  10. A je hotovo.