Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super
Zelníky s čatní
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
  2. Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.
  3. Nakrájíme anglickou slaninu na drobné kousky.
  4. Nakrájíme olomoucké tvarůžky na drobnější kousky.
  5. Slaninu s tvarůžky dáme stranou.
  6. K zelí přidáme hladkou mouku.
  7. Do mouky rozklepneme vejce.
  8. Přidáme uzenou papriku a česnekovou pastu.
  9. Přidáme slaninu a tvarůžky.
  10. Všechno dobře promícháme, třeba rukama nebo robotem. Já dal přednost prstům. Je to takové patlání, ale ruce pak stačí umýt.
  11. Přilijeme mléko a zapracujeme ještě prsty do těsta.
  12. Přidáme majoránku.
  13. Opepříme. Můžete osolit, ale v česnekové pastě je sůl je a to mi stačí.
  14. Dobře promícháme, tentokrát jsem již použil velkou lžíci.
  15. Do lívanečníku dáme kousky sádla a pak nalijeme část těsta. Smažíme na středním plameni, tak asi 4 minuty.
  16. Obrátíme (lepší je tenká obračečka, ale musel jsem si vypomoci opatrně vidličkou, dřevěnou špachtlí to nešlo) a pečeme další 4 minuty.
  17. Hotovo!
  18. Podáváme s dipem, čatní nebo i marmeládou – podle chuti.
  19. Zelníky můžete podávat k obědu, večeři nebo svačině a také i druhý den ke snídani. Stačí je chvilku ohřát v troubě.
Poznámky k receptu

A že je recept jednoduchý? To je, uvidíte sami ve VIDEU.


A že nekecám, taky je důkaz:

Důkaz, který potěší...
vzkaz