Pikantní kuře s cizrnou na pánvi | Rychlá večeře

Tak tu máme další jednoduchou záležitost, možná podobnou receptu vše v jedné pánvi, ale přece jen jiné. Rychlost je předností, ale podstatná je chuť. I tak se dá připravit svižně dobrá večeře.

Pikantní kuře s cizrnou na pánvi | Rychlá večeře
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Cizrna se v mé kuchyni zabydlela, a přestože pro rychlost sahám po té v plechovce, není to rozdíl mezi cizrnou dlouho namáčenou a vařenou, snad jen časový. Takovému jídlu už jsem dal přezdívku šup šup. Tak dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Pikantní kuře s cizrnou na pánvi | Rychlá večeře
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Cizrna se v mé kuchyni zabydlela, a přestože pro rychlost sahám po té v plechovce, není to rozdíl mezi cizrnou dlouho namáčenou a vařenou, snad jen časový. Takovému jídlu už jsem dal přezdívku šup šup. Tak dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Smícháme 3 lžíce oleje s česnekovou pastou a kořením (vyjma pepře). Dáme stranou.
    Smícháme olej s kořením
  2. Papriku zbavíme semínek a středu, podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme. Cibuli podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemné měsíčky.
    Nakrájíme papriku a cibuli
  3. Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a osmahneme do hněda na oleji, asi tak 5 minut. Když začne maso chytat zlatavou barvu, pokročíme k bodu 4.
    Maso osmahneme
  4. Přidáme cibuli s paprikou a propláchnutou cizrnu.
    Přidáme cibuli s paprikou a cizrnu
  5. Promícháme a na mírnějším ohni vaříme asi 3 až 5 minut, aby zelenina změkla.
    Promícháme
  6. Přidáme kořeněný olej a promícháme.
    Přidáme kořeněný olej
  7. Povaříme asi 2 minuty.
    Povaříme asi 2 minuty
  8. Osolíme a opepříme.
    Osolíme a opepříme
  9. Necháme dojít na vypnutém vařiči asi 3 minuty.
    Necháme dojít
  10. Podáváme s dalamánkem a pokrájenými rajčaty.
    Podáváme s dalamánkem a rajčaty

Dlouhý opravdu dobrý guláš | Verze 2.0

Jasně, guláš umí přece každý! A také tu máme několik receptů a ten, ze kterého vycházím teď se jmenuje Opravdu dobrý guláš. I když ten skvěký americký guláš, který vzbudil na topreceptech emoce, je také skvělý. No, budeme posouvat prvně jmenovaný.

Podáváme s houskovým knedlíkem
Podáváme s houskovým knedlíkem

Dlouhý opravdu dobrý guláš | Verze 2.0
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Takže jsem oprášil Opravdu dobrý guláš a aniž by jmenovaný byl horší, je tenhle dlouhý guláš trochu jiný a vařený hodně pomalu.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 15 minut
Doba vaření
110-120 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 15 minut
Doba vaření
110-120 minut
Dlouhý opravdu dobrý guláš | Verze 2.0
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Takže jsem oprášil Opravdu dobrý guláš a aniž by jmenovaný byl horší, je tenhle dlouhý guláš trochu jiný a vařený hodně pomalu.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 15 minut
Doba vaření
110-120 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 15 minut
Doba vaření
110-120 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na drobnější kousky.
    Maso nakrájíme
  2. Na rozpuštěném sádle opečeme. Povrch masa se musí zatáhnout, zešednout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře.
    Maso opečeme
  3. Maso opečeme
  4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou papriku i beraní rohy, restujeme, aby cibulka zesklovatěla. Je dobré směsí masa a cibule míchat, aby cibule změkla. Asi tak 6 až 8 minut.
    Přidáme cibuli
  5. Paprika
  6. Přidáme česnekovou pastu, promícháme a přidáme krájená rajčata i se šťávou. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody), zakryjeme a necháme dusit 15 minut.
    Přidáme česnekovou pastu
  7. Zalijeme vývarem
  8. Přidáme papriky, zakryjeme a dusíme 10 minut. Vmícháme mletou papriku, kmín a majoránku a dusíme dalších 15 minut.
    Přidáme papriky
  9. Přidáme koření
  10. Dusíme
  11. Ještě vmícháme 2 lžičky harissy. Osolíme (pozor, česneková pasta už sůl obsahuje!), opepříme, podle potřeby přilijeme vývar (záleží na tom, jakou konzistenci guláše chceme mít). Dusíme na mírném ohni ještě 60 minut.
    Dusíme 60 minut
  12. V závěru rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme do omáčky. Promícháme a chvíli provaříme. Zakryté ještě necháme na vypnutém vařiči dojít.
    Mouka s vodou
  13. Vlijeme mouku
  14. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, dalamánkem, těstovinami nebo bagetkou.
    Podáváme s knedlíkem
  15. Podáváme s těstovinami

Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super

Už jsem měl chuť si pořádně zařádit se zelím a tak jsem sáhl po nápadu na zelníky, zelné placky či jak tomu chcete říkat. Prostě takový bramborák z kysaného zelí. Zkuste je s ostrým rajčatovým čatní s chilli nebo sladší verzí. Studené zelníky si můžete dát na chvíli do trouby a jsou zase jako právě usmažené. Může to být stejně jak skvělá svačina tak i snídaně.

Rustikálnější snídaňová verze
Rustikálnější snídaňová verze

Uložit

Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
    Vše si připravíme
  2. Startovní ingredience
  3. Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.
    Zelí probereme
  4. Nakrájíme anglickou slaninu na drobné kousky.
    Nakrájíme anglickou slaninu
  5. Nakrájíme olomoucké tvarůžky na drobnější kousky.
    Nakrájíme olomoucké tvarůžky
  6. Slaninu s tvarůžky dáme stranou.
    Dáme stranou
  7. K zelí přidáme hladkou mouku.
    K zelí přidáme mouku
  8. Do mouky rozklepneme vejce.
    Rozklepneme vejce
  9. Přidáme uzenou papriku a česnekovou pastu.
    Přidáme papriku a česnekovou pastu
  10. Přidáme slaninu a tvarůžky.
    Přidáme slaninu a tvarůžky
  11. Všechno dobře promícháme, třeba rukama nebo robotem. Já dal přednost prstům. Je to takové patlání, ale ruce pak stačí umýt.
    Vše promícháme
  12. Přilijeme mléko a zapracujeme ještě prsty do těsta.
    Přilijeme mléko
  13. Přidáme majoránku.
    Přidáme majoránku
  14. Opepříme. Můžete osolit, ale v česnekové pastě je sůl je a to mi stačí.
    Opepříme
  15. Dobře promícháme, tentokrát jsem již použil velkou lžíci.
    Dobře promícháme
  16. Do lívanečníku dáme kousky sádla a pak nalijeme část těsta. Smažíme na středním plameni, tak asi 4 minuty.
    Smažíme
  17. Obrátíme (lepší je tenká obračečka, ale musel jsem si vypomoci opatrně vidličkou, dřevěnou špachtlí to nešlo) a pečeme další 4 minuty.
    Obrátíme
  18. Hotovo!
    Dopečeno
  19. Podáváme s dipem, čatní nebo i marmeládou – podle chuti.
    Podáváme
  20. Zelníky můžete podávat k obědu, večeři nebo svačině a také i druhý den ke snídani. Stačí je chvilku ohřát v troubě.
    Rustikálnější snídaňová verze
Tip:

A že je recept jednoduchý? To je, uvidíte sami ve VIDEU.


A že nekecám, taky je důkaz:

Důkaz, který potěší...
vzkaz

Kuře na pánvi se zeleninou | Správná volba

Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Svižná práce a dokonalý výsledek. Neberte to tak, že se chvástám, prostě je to tak.

Kuře na pánvi se zeleninou | Správná volba
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Vlastně by se dalo říct, že tohle vaření je brnkačka. Ale ne, odfláknout se to nemá a nedá. Třebaže času při přípravě zase tolik nestrávíte. Přihoďte k tomu malé vařené brambory, které vaříme s kousky řapíkatého celeru, brambory tak získají chuť navíc – a máte báječnou večeři. Jo, přílohu si zvařte včas, aby večeře nemusela čekat. Takže vyříme skoro souběžně.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Kuře na pánvi se zeleninou | Správná volba
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Vlastně by se dalo říct, že tohle vaření je brnkačka. Ale ne, odfláknout se to nemá a nedá. Třebaže času při přípravě zase tolik nestrávíte. Přihoďte k tomu malé vařené brambory, které vaříme s kousky řapíkatého celeru, brambory tak získají chuť navíc – a máte báječnou večeři. Jo, přílohu si zvařte včas, aby večeře nemusela čekat. Takže vyříme skoro souběžně.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Potřebujete:
Dresink
Příloha
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
Kuře
  1. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
    Nakrájíme slaninu
  2. Osmahneme
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim česnekovou pastu a prsty ji vmasírujeme do masa.
    Maso nakrájíme
  4. Česnek vmasírujeme
  5. Kousky kuřecího masa přidáme ke slanině a opečeme. Stačit by mělo 5 minut, maso by mělo být opečené. Mezitím si dáme vařit brambory, potřebují tak 20 minut.
    Přidáme ke slanině a osmahneme
  6. Přilijeme vývar a přidáme zelené fazolky. Zakryjeme a vaříme na střední teplotě tak 10 minut.
    Vývar přilijeme
  7. Promícháme
  8. Zakryté dusíme
  9. Vmícháme na drobno nakrájenou žlutou papriku, zakryjeme a vaříme ještě 5 minut. Občas promícháme.
    Papriku nakrájíme
  10. Přidáme k masu papriku
  11. Dusíme
  12. Vmícháme rajčata, která podélně rozčtvrtíme a napříč nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme rajčata
  13. Přidáme dresink, desetkrát otočíme mlýnkem s pepřem a nezakryté povaříme tak 3 až 5 minut.
    Přidáme dresink
Dresink
  1. Do oleje přimícháme ocet a všechny ostatní ingredience. Důkladně promícháme, aby se vše dobře propojilo.
    Smícháme všechny ingredience
Příloha
  1. Oloupané malé brambory vaříme s nakrájeným stonek řapíkatého celeru v osolené vodě.
    Brambory vaříme s celerem
Podáváme
  1. Kuřecí směs podáváme s vařenými bramborami.
    Podáváme s vařenými bramborami
Tip:

Jak udělat dresink?
Pomocný recept jsem našel na stránkách Rehabilitace.info na pikantní italský dresing:

Potřebujeme:
3/4 šálku olivového oleje
1/3 šálku červeného vinného octa
3 lžičky javorového sirupu
1 lžičku soli
1 lžičku černého mletého pepře
½ stroužku česneku
5 lžičky worchester
Jak na to:
Olivový olej, vinný ocet, javorový sirup a prolisovaný česnek dáme do misky a důkladně smícháme. Přidáme sůl, pepř, nejlépe přímo z mlýnku kvůli vůni a worchesterovou omáčku. Důkladně mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.

Mírně jsem si recept upravil a místo sirupu přidal pouze cukr.