Roasted trout with potatoes,,cs,Smoked meat soup,,cs | Detektivka na talíři | Pachatel odhalen
Pstruh na bramborách
Ale to, že máme recept na pstruha a nemám pstruha, nás přece nevykolejí.
Servings Prep Time
3osoby 15minutes
Servings Prep Time
3osoby 15minutes
Cook Time
50minutes
Need:
How do you:
  1. Troubu předehřejeme na 220 C. Česnek prolisujeme.
  2. Rozmarýn nasekáme.
  3. Smícháme rozmarýn s česnekem, solí a bílým pepřem.
  4. Brambory nakrájíme na plátky, tak o síle 2 mm.
  5. Plátky brambor poklademe na dno pekáčku. Plátky skládejte tak, aby se překrývaly. Část česnekové směsi dáme na vrstvu brambor.
  6. Položíme ještě jednu vrstvu plátků brambor, opět přidáme část česnekové směsi. Zakapeme olivovým olejem a přidáme kousky másla.
  7. Zakryjeme a pečeme 20 minutes.
  8. Odkryjeme a pečeme dalších 20 minutes.
  9. Ryby okmínujeme z obou stran.
  10. Do dutiny vložíme rozmarýnovou větvičku.
  11. Položíme ryby na pečené brambory, položíme na ně ještě rozmarýn, zakapeme olejem a dáme péci.
  12. Bake 10 minutes. Pak vyjmeme z trouby.
  13. Necháme ještě 10 minut odpočinout.
  14. Podáváme rybu na plátcích pečených brambor. Cherry rajčátka jsou ozdobou, která být nemusí, ale, když si je přidáte, pochutnáte si.
Recipe Notes

Aha:
Sříbrnice evropská má dlouhé štíhlé tělo s velkýma očima. Ryba se nechová. Žijí v hloubce 20 until 1000 m, zdržují se u dna. Když byla zmínka o koljušce, ta plave v našich vodách, jde o rybku dosahující délky nejvýše 10 cm. Původně ji do našich vod vypustili akvaristé.
Tohle je náš hrdina. Holandský pstruh, tedy stříbrnice.

Holandský pstruh
Holandský pstruh