Vepřové nudličky se zeleninou | Variace na podobné téma
Podáváme s rýží
Je to varianta receptů, které už umíme. Ingredience jsou jiné, ale postup se moc nemění. Je to dneska takové lego, práci jsem si usnadnil už nákupem. Vepřové nudličky už jsou nakrájené, žampiony také. Stačí pokrájet zeleninu a můžeme vařit. Nezapomeňte tak v polovině vaření na rýži. Vaří se tak 10 až 12 minut, tak abyste ve finále nemuseli čekat.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
25minut
Jak na to:
  1. Vepřové maso nakrájené na nudličky opečeme na 1 lžíci rostlinného oleje. Tak si 3 minuty.
  2. Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony nakrájíme na plátky (už jsem koupil připravené).
  3. Maso na pánvi odhrneme stranou a přidáme zeleninu. Chvilku restujeme zeleninu na její polovině pánve. Promícháme a na středním plameni vaříme tak 5 minut, aby zelenina změkla.
  4. Směs zaprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme.
  5. Přidáme sojovou omáčku.
  6. Opepříme podle chuti. Promícháme a chvilku provaříme. Tak asi 2 minuty.
  7. Zalijeme kuřecím vývarem podle potřeby. Zprvu přidáme jen trochu, aby se vytvořila hustější omáčka, pak postupně vývar přidáváme podle požadované konzistence. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut, aby maso bylo měkké.
  8. Směsí přelijeme rýži, ze které jsme na talíři připravili „hnízdo“.