Potato pie with mushrooms and peas
Bramborový koláč
Můžete mít námitky, že je to spíše placka než koláč, ale koneckonců, na tom až tak nezáleží. Z tohoto koláče se nasytí dva, ale jistě i čtyři lidé.
Servings Prep Time
2–4osoby 10minutes
Servings Prep Time
2–4osoby 10minutes
Cook Time
35minutes
Need:
How do you:
  1. Vše, What we need, prepare.
  2. Polovinu oleje rozřejeme na 18cm pánvi, na střední teplotě orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony. So 3 until 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný česnek a tymián. Vaříme ještě tak 1 minutu a pak směs dáme stranou.
  3. Brambory oloupeme a škrabkou pak naloupeme na hobliny nebo tenké pásky.
  4. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a poklademe polovinou brambor. Přidáme vejce.
  5. Přidáme hrášek, salt, opepříme a vejce jemně promícháme.
  6. Přidáme žampionovou směs a rozprostřeme po ploše.
  7. Překryjeme druhou polovinou brambor, kterou přimáčkneme k vejcím. Snížíme teplotu a pečeme asi 12 until 15 minutes.
  8. Pak koláč přesuneme na talíř a převrácený vrátíme na pánev. Pečeme opět tak 12 until 15 minutes.
  9. Podáváme nakrájené na výseče. Můžeme přidat salát nebo nakrájená cherry rajčátka.