Červená kyselá polévka | Trochu jiná, jak jinak
Červená kyselá polévka
Je to docela ostřejší záležitost, to dělá chilli. Můžete to vynechat, ale připravíte se o chuťový zážitek. A připravte se na to, že zelí obarví i klobásu. Pokud si necháte polévku na druhý den, budete to mít potvrzené.
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
50minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno na oleji. Tak 3 minuty, cibule by měla zesklovatět.
  2. Přidáme nakrájenou klobásu. Orestujeme asi 3 minuty.
  3. Přidáme zelí.
  4. Přidáme nové koření a bobkové listy. Osolíme a opepříme. Promícháme a povaříme. Stačí 10 minut.
  5. K zelí přilijeme teplý vývar.
  6. Přidáme chilli vločky. Vše necháme vařit tak asi 20 minut. V případě potřeby přidáme trochu vody.
  7. Vmícháme zakysanou smetanu.
  8. Mouku rozmícháme ve vodě a pak vmícháme do polévky.
  9. Promícháme a necháme vařit nezakryté asi 15 minut.
  10. Podáváme.