Hovězí na žampionech
Hovězí na žapionech
Chuť je asi nejlepší kuchař. Volba padla na dušené hovězí s rýží. Chce trochu víc času, ale bude to stát nejenom za ochutnání.
Porce Doba přípravy
2osoby 12minut
Porce Doba přípravy
2osoby 12minut
Doba vaření
100minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme a pak přidáme drobně nakrájenou žlutou cibuli a půlměsíčky cibule červené. Přidáme plátky masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Osmahneme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli zalijeme trochou horké vody, stáhneme teplotu, zakryjeme a dusíme. Počítejte určitě s hodinkou a půl, aby maso bylo úžasně měkké.
  2. Na másle orestujeme žampiony, přidáme hrášek po 2 minutách trochu teplé vody, zakryjeme a vše podusíme 10 minut. Přidáme k masu.
  3. Mouku rozmícháme v troše vody, pak ji přidáme k dušenému masu a chvilku povaříme. Teplotu stáhneme a necháme dojít. Uvaříme rýži.
  4. Podáváme s rýží.