Křupavé a křehké chilli kuřátko | Stačí jedna pánev – wok
Kuře s chilli
Tohle je recept pro dva, nebude vám dělat jistě problém si znásobit ingredience počtem strávníků, ostatně máme tady i pomocnou kalkulačku.
Porce Doba přípravy
2osoby 12minut
Porce Doba přípravy
2osoby 12minut
Doba vaření
12minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, mouku smícháme se solí a pepřem.
  2. Maso v mouce obalíme ze všech stran.
  3. Zahřejeme pánev wok a dáme do ní olej, který rozehřejeme na vyšší teplotu. Do horkého oleje vhodíme celé chilli papričky a restujeme 30 sekund. Pozor, prská to! Papričky vyjmeme a dáme stranou, třeba na papírovou kuchyňskou utěrku.
  4. Kousky kuřecího masa dáme do uvolněné pánve wok a restujeme asi 8 minut, dokud maso nedostane zlatavou barvu.
  5. Přidáme zázvor nakrájený na jemné plátky a česnek, který jsme nakrájelii také najemno a restujeme ještě asi 2 minuty.
  6. Pokud máte chuť na arašídy, přidejte jich hrst do pánve. Ale můžete tento krok vynechat.
  7. Pokud je v pánvi ještě tuk, maso, zázvor i česnek vyjmeme z pánve, dáme stranou, třeba znova na papírovou kuchyňskou utěrku, abychom mohli odstranit přebytečný tuk.
  8. Z pánve odstraníme tuk a kuřecí kousky a papričky do ní vrátíme. Ještě ke směsi dáme jarní cibulku, nakrájenou na třícentimentrové kousky (větší bílou část podélně rozkrojíme). Přilijeme sojovou omáčku a vaříme, při součaném pohybováním pánve po vařiči asi 1 minutu. Tím třesením pánví se omáčka promíchá s ostatním stejně jako bychom míchali. Místo třesení můžete promíchat dřevěnou špachtlí.
  9. A můžeme hned servírovat.
  10. Můžete si k tomu připravit také rýži, pokud se chcete hostům víc zavděčit. I na stole to pak vypadá bohatější. A pokud jsou hosté mlsavější, připravte jim také třeba jednoduchý okurkový salát.
Poznámky k receptu

Okurkové saláty jsou dobrou záležitostí. Rychlé, svěží, chutné. Inpiraci najdete tady, což je japonská záležitost, nebo tady a vypravit se můžet i do Thajska tudy.