Krůtí řízky s fazolkami |
Je to snadná večeře, rychlá, pokud si odmyslíte hodinku, kterou potřebujete na marinování.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Doba vaření
30
minut + 60 minut na marinování
Potřebujete:
460
g
krůtích prsních řízků
100
g
uzeného z komína
250
g
zelených fazolek
1
červenou cibuli
1
lžíci
másla
tymián
sůl
pepř
olej
třeba řepkový
Jak na to:
Krůtí prso nakrájíme na plátky.
Osolíme, opepříme, přidáme tymián a zalijeme olejem. Může být olivový nebo řepkový. Necháme marinovat tak hodinu v chladu.
Očistíme fazolky, červenou cibuli nakrájíme na plátky a uzené maso na kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme uzené maso. Tak 4 až 5 minut stačí. Pak dáme stranou.
Na olej, kde jsme smažili uzené vložíme krůtí maso.
Osmahneme do zlatava. Asi 8 minut. Dáme stranou.
Na výpek dáme červenou cibuli. Orestujeme. Tak 3 až 4 minuty.
Přidáme zelené fazolky. Zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus.
Vrátíme opečené maso a prohřejeme.
Zjemníme kouskem másla.
Promícháme, podle chuti ještě přisolíme a opepříme.
Podáváme s vařeným bramborem, posypeme osmaženým uzeným.