Kuře Marengo | Napoleon by si pochutnal
Kromě raků a lanýže (prý byl černý), škrtám ještě křepelčí vejce a bagetku opečenou na másle. A také střik koňaku, který se dává do zeleninové směsi, ale nějak se mi kamsi zatoulal. Snad to nebude rouhání a Napoleon mě nebude chodit strašit, ale zkusím jinou přílohu. Protože je to jídlo pro dva, nečtvrtím kuře, ale pořídil jsem si už čtvrtky.
Servings Prep Time
2osoby 15minutes
Servings Prep Time
2osoby 15minutes
Cook Time
60minutes
Need:
How do you:
  1. Chop the onion, česnek a žampiony na plátky, z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
  2. Svážeme svazek bylinek – petržel, tymián a bobkový list.
  3. Čtvrtky kuřete (bez křídel, to že je prý Napoleon neměl rád!) salt, pepper.
  4. Kuře na oleji opečeme dozlatova.
  5. Vložíme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby (170 °C) péct. Podlijeme trochou horké vody nebo vývarem. Pečeme tak 30 minutes.
  6. Na vypečeném tuku po kuřeti opečeme cibuli.
  7. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
  8. simmer, vložíme žampiony a osmahneme.
  9. add tomatoes.
  10. Podlijeme vínem.
  11. Osolíme, opepříme a vložíme svazek bylinek, přidáme lžíci másla.
  12. Zakryté pokličkou dusíme asi 10 minutes.
  13. Když je kuře pečené, rajčatovou směs vložíme do pekáče ke kuřeti (svazek bylinek vyjmeme).
  14. Přidáme olivy, dochutíme a společně ještě 10 minut pečeme.
  15. Podáváme s rýží.