Kuře natošup | Rychlá akce pro Rychlé šípy
Podáváme s rýží
Poslouží vše, co se nabízí a je po ruce.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
15-20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo kousky tomu odpovídající. Osolíme a opepříme. Opečeme na oleji, aby masové kousky chytily zlatavější barvu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku. Lehce cibulku osmahneme.
  2. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a fazolky. Promícháme.
  3. Po chvíli přidáme také klíčky mungo. Zakryjeme a asi tak 5 minut podusíme.
  4. Přidáme lžíci tmavé sojové omáčky a také kuřecí vývar. Dobře promícháme.
  5. Zakryjeme a opět dusíme tak 3 minuty. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob ve vodě a vmícháme do směsi. Povaříme tak 2 až 3 minuty. Přidáme ještě mléko, znovu promícháme a chvilku povaříme.
  6. Podáváme s rýží – směs přes rýži přelijeme.