Cinklo mi to do mobilu, tip na plněné žampiony. Plnil jsem už ledacos, ale žampiony ještě ne. To je výzva k dobrodružství, zvláště, když k ingrediencím patří také tvarůžky, nebo chcete-li olomoucké syrečky.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Docela jednoduchá záležitost. Nasekáte, osmahnete, naplníte, zapečete. Tolik ve stručnosti.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Docela jednoduchá záležitost. Nasekáte, osmahnete, naplníte, zapečete. Tolik ve stručnosti.
Nesmysl? Omyl, je to taková místní varianta klasického jídla, který nesmí chybět v žádné kuchyni, v žádné kuchařce ani na žádném webu, kde se o jídle mluví nebo se na něj jenom myslí. Vepřový vrabec, klasika. Moravský? Jak jinak! Tak nesmí chybět ani tady. Jeden už tady máme. Ne dosti!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
80minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
80minut
Každému chutná něco jiné, ale pár kousků najdeme v obecném jídelníčku. Tedy vynechávám vegetariány, ti si snad dají jenom to zelí, které k vrabci nesmí chybět. Jsou s bramborovým knedlíkem. Buď si ho můžete připravit nebo koupit. Záleží na vaší volbě.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
80minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
80minut
Každému chutná něco jiné, ale pár kousků najdeme v obecném jídelníčku. Tedy vynechávám vegetariány, ti si snad dají jenom to zelí, které k vrabci nesmí chybět. Jsou s bramborovým knedlíkem. Buď si ho můžete připravit nebo koupit. Záleží na vaší volbě.
Připravené kostky boku a masa smícháme s nakrájenou cibulí na půlkolečka a nasekaným česnekem. Okmínujeme a osolí. Podlijeme trochou vody. [Narazil jsem na radu, že směs masa s cibulí, česnekem a kořením můžete nechat odležet v chladu přes noc. To stojí za zkoušku.]
Směs masa trochu podlijeme a zakryjeme.
Dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 50 minut.
Pak odkryjeme, snížíme teplotu na 190 °C a ještě pečeme dozlatava. Během pečení podléváme a převracíme masovou směs.
Zelí si můžeme připravit obtížněji nebo snadněji. Volím kysané zelí v pytlíku. Nebudu dělat hrdinu. Vysypeme z pytlíku, osolíme, okmínujeme, přidáme trochu cukru.
Pak zalijeme trochou vody a dusíme. Do měkka, takže nejspíš 25 minut. Můžete kontrolovat, aby tam bylo přiměřeně vody (zelí ale nesmí ve vodě plavat!) a přilévat, když je potřeba.
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, zasypeme moukou a osmahneme.
Tak jsem neměl na vaření najednou čas. Pozdě z práce, co tedy podniknout. Jasně, rychlovku. Takže maximum 20 minut, no s rezervou 30, ale víc ne. A vyšlo to!
Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo kousky tomu odpovídající. Osolíme a opepříme. Opečeme na oleji, aby masové kousky chytily zlatavější barvu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku. Lehce cibulku osmahneme.
Přidáme na proužky nakrájenou papriku a fazolky. Promícháme.
Po chvíli přidáme také klíčky mungo. Zakryjeme a asi tak 5 minut podusíme.
Přidáme lžíci tmavé sojové omáčky a také kuřecí vývar. Dobře promícháme.
Zakryjeme a opět dusíme tak 3 minuty. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob ve vodě a vmícháme do směsi. Povaříme tak 2 až 3 minuty. Přidáme ještě mléko, znovu promícháme a chvilku povaříme.
Rajčata ze zahrádky, kapitola 2. No, už tady máme rajčatovou salsu připravenou s treskou, ovšem z cherry rajčátek. A protože máme po ruce přehršli domácích rajčat, pustíme se do salsy z nich. Ostatně ke špagetám se náramně hodí.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Rychlá a svěží, tak můžeme označit čerstvou rajčatovou salsu. Je hotová za pár minut a dodá jídlu další chuť.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Rychlá a svěží, tak můžeme označit čerstvou rajčatovou salsu. Je hotová za pár minut a dodá jídlu další chuť.