Kuřecí kari | Rychlá večeře pro dva
Kuřecí kari s rýží
Lehké, rychlé, dobré.
Porce Doba přípravy
2osoby 8minut
Porce Doba přípravy
2osoby 8minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Tak, jak se povedou. Dáme si vařit rýži jako přílohu. Bílou nebo basmati.
  2. Maso osolíme, opepříme a přidáme lžičku kari. Potom dobře prsty promneme, aby se koření dostalo na celý povrch masa.
  3. Rozpálíme rostlinný olej, tak 2 lžíce, a opečeme okořeněné masové nudličky. Tak asi 3 minuty. Pak dáme maso stranou. Olej necháme v pánvi.
  4. Do pánve pak dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a zázvorovou pastu. Promícháme. Přidáme ještě trochu kari, tak 1/4 lžičky a provaříme. Asi 3 minuty.
  5. Smícháme kuřecí vývar s kukuřičným škrobem a vše nalijeme do pánve.
  6. Vrátíme do pánve maso a promícháme. Chvíli povaříme, aby omáčka zhoustla.
  7. Přidáme hrášek.
  8. Promícháme, povaříme tak ještě asi 3 minuty. Můžete přidat pro zjemnění trochu jogurtu, pak promíchejte a můžete podávat.
  9. Podáváme.