Kuřecí paličky jako od babičky | Nenechte si tohle ujít, pošmáknete si | Dvě přílohy podle chuti
Kuřecí paličky
Kuřecí paličky jsou oblíbenou surovinou k večeři nebo i jen tak na piknik. Ale tento recept bych spíš volil k večeři nebo obědu. On totiž není žádná trempská záležitost. Okouknul jsem ten recept, kde se očekává, že máte zapékací pánev. Tu fakt nemám, tak třeba příště. Tak jsem si ho počeštil a posvojil. Jenom mi chvilku trvalo přijít na to, čím se myslí ingredience „půl na půl“. Už je to jasné. Takže stačí pánev a pekáček a pak zase pánev. Logické. A v pohodě. Tentokrát tu máme ještě na výběr dvě přílohy, stačí si vybrat.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Na pánvi opečeme nasucho nakrájenou slaninu.
  2. Slaninu odhrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme osolené a opepřené kuřecí paličky. Přidáme trochu oleje.
  3. Opečeme kuřecí paličky dozlatova. Přidáme k nim nakrájený pórek a česnek.
  4. Zakryjeme a necháme asi 8 minut dusit.
  5. Dáme do pekáčku a pečeme při 200 °C ve střední části trouby asi 30 minut.
  6. Paličky dáme stranou, vše z pekáčku dáme do pánve a zalijeme trochou vývaru. Jakmile se vaří, posypeme vše lžící hladké mouky, promícháme a provaříme. Jakmile směs zhoustne, přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu.
  7. Pak přidáme směs mléka se smetanou. Promícháme.
  8. Směs vrátíme do pekáčku, přidáme kuřecí paličky a necháme už jen asi 5 minut ještě prohřát.
  9. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Před podáváním ještě posypeme nasekanou listovou petrželkou.