Kuřecí stehna pečená se žampiony a pak choi | Variace na kuřecí křidélka
Pečená kuřecí stehna se žampiony a pak choi
Je to opět běh na trochu delší trať, ale nic složitého, jenom pečení musíme dát ten správný čas. Maso oživíme žampiony a pak choi. A ještě potřebujeme kuřecí vývar.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
80minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí horní stehna vyválíme v koření a osolíme.
  2. Dáme do pekáčku a do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 60 minut, v polovině pečení stehna obrátíme.
  3. K pečeným kouskům masa přilijeme vývar a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 10 minut.
  4. Mezitím nakrájíme pak choi na větší kousky, které blanšírujeme asi 3 minuty v osolené vařící vodě. Pak vyjmeme a dáme stranou.
  5. Na kousku másla osmahneme na plátky nakrájené žampiony, které okmínujeme, po 5 minutách přidáme pak choi. Promícháme a necháme chvilku ještě dojít.
  6. Pak směs přidáme ke kuřecím stehnům a pečeme ještě 10 minut. Mezitím uvaříme rýži.
  7. Podáváme s rýží, maso přelijeme šťávou a přidáme žampiony s pak choi.
Poznámky k receptu

Seznamte se:
Pak choi, velice oblíbená zelenina nejenom v Číně, se k nám dostává třeba ze Španělska.

Pak choi
Pak choi

Zkuste pak choi i v jiném recept, třeby si připravte kuřecí kousky s pak choi, je to snadné a rychlé. Nebo plněná kuřecí prsa v pikantním koření.