Prsty z mletého masa | Tak trochu Keftedes
Prsty z mletého masa
K mixu vepřového a hovězího ještě přidáme měkký salám. Jinak už je to opravdu klasika, to zvládnete i se zavřenýma očima. No, já je radši mám otevřené, nůž je ostrý a já nechci přijít k úrazu. Aby pak šlo o moje prsty a ne ty jenom tak jako. Dobrá, otevřete oči a jdeme na to.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Housku nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme mlékem a necháme housku nasát mlékem.
  2. Nakrájíme cibuli najemno. Nasekáme česnek.
  3. Do mletého masa přidáme kořenící směs.
  4. Přidáme vejce a cibuli s česnekem.
  5. Promícháme, nejlépe rukou dobře prohněteme.
  6. Vmícháme nakrájený (nadrobno) měkký salám.
  7. Vytvoříme prsty, které postupně obalujeme v hladké mouce.
  8. Smažíme v dostatečně silné vrstvě oleje. Spíše na středním ohni než, abychom z prstů měli brikety.
  9. Podle velikosti prstů smažíme tak 10 minut z každé strany.
  10. Prsty odkládáme na papírovou utěrku, aby přebytečný tuk odkapal.
  11. Podáváme s oblíbeným dipem a hranolky.