Smetanové kuře | Lehká záležitost
Sicilské kuře
Tak teď vím, že s vývarem i smetanou je dobré pracovat opatrně, aby nám nevznikla polévka. Jasně, že dáme tolik, aby omáčka odpovídala počtu strávníků a nikdo nebyl na suchu. Když se vám bude zdát omáčka přece jenom řidší než potřebujete, přidejte ještě parmezán, a je to. A jako příloha může být kromě těstovin (v zájmu zachování domicilu doporučuji) i rýže nebo bramborky. S rajčaty to nemusíte přehánět, mělo by jich být tak akorát. Třebaže je máte rádi, přidávejte s rozvahou. Pro dva stačí skutečně 50 gramů, pro čtyři už bych přidal.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. Tak 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  2. Do pánve přidáme nasekaný česnek, tymián a drcené chilli vločky. Restujeme asi tak 1 minutu, aby se rozvinula vůně.
  3. Přidáme vývar a smetanu, nasekaná sušená rajčata a dobrou lžíci parmezánu. Osolíme. Přivedeme k varu.
  4. Vrátíme opečené kuře do pánve a povaříme 5 minut, zakryjeme a dusíme tak 15 minut.
  5. Podáváme s penne, zdobíme nasekanou pažitkou.