bacon dumplings | optimal solutions
Špekové knedlíky.
Jestli vám někdo bude tvrdit, že tyhle knedlíky máte uvařené za 8 minutes, asi je kouzelník. Já je vařil tak jako normálně se knedlíky vaří v osolené vodě. Až vyplavou. A vyplavou za dvacet minut. Někdy v receptech brambory zcela chybějí, jsou tam jiné ingredience, třeba krupice, což samozřejmě ovlivní trochu chuť. Ale postup bývá podobný. Just, pokud volíte brambory, potřebujete ještě čas na jejich uvaření (tak do 30 minutes) a vychladnutí.
Servings Prep Time
4osoby 20minutes
Servings Prep Time
4osoby 20minutes
Cook Time
20minutes
Need:
How do you:
  1. Nakrájíme rohlíky i slaninu na kostičky.
  2. Osmahneme slaninu na troše oleje.
  3. Ke slanině přidáme nakrájené rohlíky a je také opečeme.
  4. Předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme.
  5. Nastrouhané brambory dáme do mísy.
  6. Přidáme mouku, egg, osolíme a přidáme muškový květ.
  7. pour milk. Vše pořádně promícháme. Nejlépe rukama. Pokud se vám konzistence hmoty zdá příliš řídká, přisypeme ještě mouku. Tady krok vyfocený chybí, potřebuji obě ruce na hnětení. Stejné je to i s vytvořením knedlíků. Ale to si dovedete představit.
  8. Z hmoty vytvoříme knedlík. Nejlépe se formuje namočenýma rukama. Aby se knedlíky při vaření nenalepily na sebe, koule ještě obalíme lehce v mouce.
  9. Vaříme v osolené vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Tady potřebovaly 20 minutes.
  10. Finished.
  11. Podáváme s kančím gulášem, třeba.