Ta reklama na billboardech nešla přehlédnout. A lákavý až chytlavý název Těstoviny z pece vytáhl fastofoodový řetězec, který obvykle nabízí jen pizzu. Zdrcující videorecenze s okradenými porcemi varovala nic si neobjednávat. Když k tomu přidáte ještě, že slíbené dodání se dvojnásob prodlouží a cena není zajímavá, spíše šokující, víte kudy cesta nevede. Ale ten nápad se mi zalíbil. Spojení těstovin a pizzou zase není tak špatný. To se dá přece vymyslet a připravit i doma. Na zapečené těstoviny už tu nějaké položky máme. Třeba se žampiony a šunkou. Or brnkačku celkem v obvyklém podání.
Need: |
- 150 g těstovin penne
- 1 egg
- 200 ml zakysané smetany
- 150 g šunkového kolena
- 150 g párků
- 100 g chedaru
- 2 feferonky
- 1 red onion
- papričky jalapeňo
- směs koření na pizzu > Vitana
- salt
- pepper
- olej
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Slice onion into rings, stejně tak párky. Feferonky a jalapeňo nakrájíme nadrobno.
- Na oleji necháme zesklovatět cibuli.
- Přidáme párky a mírně opečeme.
- Přidáme šunkové koleno.
- A ještě feferonky a papričky. Pokud nechcete mít jídlo ostré jako břitva, můžete se mírnit v množství, nebo vynechat.
- Máslem vymažeme zapékací miskou.
- Poklademe první vrstvu těstovin.
- Přidáme vrstvu směsi. Mírně přisolíme, opepříme a přidáme trochu kořenící směsi na pizzu.
- Poklademe těstovinami.
- Opět poklademe směsí, opět mírně okořeníme a na vrch přidáme těstoviny.
- Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 minutes.
- Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme a opepříme.
- Přidáme část chedaru.
- Těstoviny zalijeme smetanou.
- Vrátíme do trouby tak na 10 minutes. Poté ještě posypeme zbývajícím chedarem a při teplotě 250 °C ještě zapečeme tak 5 minutes, aby se na povrchu vytvořila sýrová krusta.
- Můžeme podávat.
- Třeba s okurkou, ať už rychlokvaškou nebo sterilovanou.
Žižkovské čufty | Mill trout
Fakt, že tenhle pokrm věnuji Žižkovu je ten, že jde o kombinaci několika receptů. Všechny mi nějak nevyhovovaly, ale průnikem vznikly žižkovské čufty. A hned je tu mám ve dvou variantách. Je libo místo těstovin rýži? Not a problem. Stejný recept, jiný vjem.
Need: |
- 350 g hovězího mletého masa
- 3 šalotky
- 1/2 lžíce sladké mleté papriky
- salt
- 2 plátky toastového chleba
- milk
- olej – preferuji řepkový
- 100 g butter
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 palivo peppers – nakrájíme na nudličky
- 1 zelenou papriku – nakrájíme na nudličky
- 4 gherkins – nakrájíme na kostičky
- 1 plechovku krájených rajčat – 400 g
- 130 g tomatové pasty
- 140 g hrášku
- nové koření
- celý černý pepř
- 1 tickets bobkového listu
- 500 ml beef broth
- petrželku
- Nakrájíme nadrobno šalotku.
- Na oleji rozpustíme máslo.
- Osmahneme nadrobno nakrájené šalotky, necháme zesklovatět. Vmícháme sušené koření, necháme rozvonět.
- Remove from. Necháme chvíli chladnout.
- Připravíme si toastový chléb a mléko.
- Chléb namočíme.
- Základ se šalotkou smícháme s mletým masem.
- Přidáme mletou papriku a osolíme. mix well, přidáme trochu vody a dobře prohněteme.
- Přidáme namočený vyždímaný toastový chléb.
- Toss, propracujeme, nejlépe rukama, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
- Vypracujeme koule. Ruce si namočte do studené vody, jde koule tvarovat líp.
- Do dobré vrstvy oleje dáme koule a smažíme ze všech stran. Někdo je peče v troubě při teplotě 180 °C 20 minutes. Na oleji to trvá 10 minutes.
- Koule při smažení otáčíme. Opečené koule dáme stranou.
- Nakrájíme cibuli.
- Nachystáme zeleninu.
- Očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky.
- Zelenina je připravena.
- Na části oleje, kde jsme smažili koule přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovata. Pozor, nenechte toho oleje v pánvi příliš moc, raději ho redukujte.
- Přidáme hladkou mouku.
- Just 2 lžíce.
- Vytvoříme jíšku.
- Přidáme konzervu nasekaných rajčat. Toss.
- Pour in beef broth, about 500 ml. Opět dobře promícháme.
- Přidáme bobkový list, černý pepř a nové koření. Osolíme.
- Vaříme tak asi 20 minutes. V případě hustější konzistence ještě přidáme vodu.
- Přidáme tomatovou pastu. Promícháme a necháme na mírnějším ohni vařit. So 10 minutes.
- Omáčku přecedíme a propasírujeme.
- Do scezené omáčky přidáme papriky s okurkami a hráškem.
- mix well. Na střední teplotě držíme ještě tak 10 minutes, aby se provařila zelenina.
- Vložíme usmažené koule a všechno společně ještě pár minut povaříme.
- Ještě prohřejeme, aby se koule ohřály.
- Mezitím uvaříme přílohu. V tomto případě vrtule eliche Riscossa. Ty se vaří 6 minutes. then drain.
- Podáváme zdobené petrželkou.
Eliche vrtule
Vrtule jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice. V suchém stavu jsou 3 cm dlouhé a mají šroubovitý tvar. Nejpoužívanější jsou s omáčkami, ale hodí se i do těstovinových salátů.
Mill trout | Mill trout
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
- Dáme vařit brambory do osolené vody. cook for about 20 minutes.
- Pstruhy omyjeme.
- Osolíme.
- caraway seeds.
- Obalíme ve hladké mouce.
- Do dutin pstruhů vložíme kolečka citronu.
- Do pekáčku dáme tak 4 lžíce oleje (I used canola) a kousky másla. Necháme na teple máslo rozehřát.
- Do pekáčku vložíme pstruhy a dáme do trouby předehřáté na 220 °C.
- Bake 10 minutes.
- Ryby obrátíme a posypeme plátky mandlí. Vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minutes.
- Uvařené brambory částečně překrájíme. Opečeme na troše oleje, do kterého přidáme kousek másla.
- Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
- Toss.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a citronem.
Meat balls | A little different coffee
Koko offered the balls instead of the hammer. I admit, that this cooking expert confused me a little. She conceived the recipe more as a literary form, so look man, how do you do it. It's not a critique, just a sigh. But again, you can do it great salad. Cucumber, cibule, rajčata…
Need: |
- 300 g hovězího mělněného masa
- 400 g hovězího na burger
- 100 g plátkového čedaru
- 1/2 lžičky thyme
- 3 lžičky worchestru
- 1 spoon soli
- 1/2 lžičky černého pepře to musíte odhadnout, kdyžmáte mlýnek
- 4 lžičky ajvaru pikatního
- olej
- Připravíme si všechno k ruce.
- Obě masa smícháme.
- add the thyme, salt, worchestr a pepř.
- Přidáme ajvar.
- Všechno prohněteme. Rukama je to sice trochu divočina, ale proč ne. Pak ruce umyjete a zase je čisto.
- Plátkový čedar nakrájíme na kostičky.
- Z masa si vytvoříme kuličky.
- Do každé kuličky vytvoříme důlek a vsuneme část nakrájeného čedaru.
- Kuličky pak uzavřeme, aby bylo okolo sýra maso.
- Kuličky potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odstát v chladničce.
- Smažíme v dobré vrstvě oleje.
- Masové kuličky vyjmeme, položíme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
- Přílohou jsou vařené brambory a salát.