Tymiánové kuře s olivami | Porce z drůbeží farmy
Kuře na tymiánu
Není to nějak složitá záležitost, takže se do přípravy může pustit i naprostý začátečník.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
60minut
Jak na to:
  1. Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme.
  2. Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna.
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.
  4. Přilejeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Tak asi 15 minut.
  5. Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).
  6. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké.
  7. Přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
  8. Podáváme.