Zapékané penne s klobáskou a fazolkami
Servírujeme
Zapékané těstoviny jsou záležitostí, kterou známe všichni. Jak to dopadá záleží většinou na ingrediencích, jak jinak, že ? A na tom, jak všechno smícháme. Jasně! Když si všimnete dál, sůl je tady pouze jako asistentka při vaření těstovin, pak už ne. Vždyť stačí ta v klobásce. A ta trocha pepře ve finále, je vlastně téměř zanedbatelná. I tak je to ostré, díky pálivé paprice a uspojí i náročnějšího strávníka. A že vím, o čem mluvím.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
35minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Uvaříme si penne v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme půlkolečka a smahneme na oleji s máslem. Přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásku a nakrájenou papriku. Orestujeme. Stačí tak 3 minuty, aby klobáska pustila tuk i barvu a paprika změkla.
  3. Do pánve přidáme fazolky a necháme na mírném ohni asi 4 minuty.
  4. Zapékací misku jemně vymažeme máslem. Do misky dáme první vrstvu – penne.
  5. Na těstoviny poklademe klobásovou směs. Mírně promícháme.
  6. Položíme vrchní vrstvu, tu tvoří opět penne.
  7. Dáme péct do trouby předehřáté na 180- 200 °C.To záleží na vaší troubě. Pečeme 10 minut, pak přelijeme smetanou rozmíchanou s nastrouhaným sýrem a krémovým sýrem, dáme opět péct.
  8. Zalité těstoviny pečeme dalších 10 až 15 minut, až vrchní vrstvy dostanou zlatavou barvu.
  9. Podáváme s oblohou z cherry rajčátek nebo s okurkou.