Vejce se šunkou, rajčaty, jalapeňo a ostrým dipem | Rychlé a jednoduché

Míchaná vajíčka? To není žádná brnkačka, byť se to může zdát. Jasně, lze si je udělat rychle, šup šup a je to. Ale dají se dělat i jinak.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
8 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
8 minut
Vlastně je to taková tlustější omeleta, a pokud potřebujete hodně rychlé dobré jídlo, pusťte se do tohoto.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
8 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
8 minut
Vlastně je to taková tlustější omeleta, a pokud potřebujete hodně rychlé dobré jídlo, pusťte se do tohoto.
Vejce se šunkou, rajčaty, jalapeňo a ostrým dipem | Rychlé a jednoduché
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
    Vše, co potřebujeme
  2. Vajíčka smícháme se sýrem.
    Smícháme vejce se sýrem
  3. Šunku nakrájíme a opečeme na trošce oleje.
    Opečeme šunku
  4. Přidáme k šunce jemně nakrájenou bílou část jarní cibulky, nadrobno nakrájené jalapeňo a  rajčátka.
    Přidáme papričku a rajčata
  5. Promícháme a přidáme ještě oregano a opepříme.
    Přidáme koření
  6. Zalijeme vejci se sýrem.
    Zalijeme
  7. Zakryjeme a pečeme asi 3 minuty.
    Zakryjeme a pečeme
  8. Na proužky nakrájenou goudu poklademe na vrstvu vajec a opět zakryjeme – až se začne sýr roztékat. Po chvíli překlopíme polovinu omelety. Ještě přikryjeme na minutu. Pak omeletu rozbijeme a můžeme podávat.
    Přidáme goudu
  9. Přílohou může být čerstvý chléb, podáváme s ostrým dipem.
    Příloha

Zapékané penne s klobáskou a fazolkami | Svižná večeře

Svižně a rychle, to je úkol. A musí to být nejen k jídlu, ale taky chutné. Jasné premisy.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Zapékané těstoviny jsou záležitostí, kterou známe všichni. Jak to dopadá záleží většinou na ingrediencích, jak jinak, že ? A na tom, jak všechno smícháme. Jasně! Když si všimnete dál, sůl je tady pouze jako asistentka při vaření těstovin, pak už ne. Vždyť stačí ta v klobásce. A ta trocha pepře ve finále, je vlastně téměř zanedbatelná. I tak je to ostré, díky pálivé paprice a uspojí i náročnějšího strávníka. A že vím, o čem mluvím.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Zapékané těstoviny jsou záležitostí, kterou známe všichni. Jak to dopadá záleží většinou na ingrediencích, jak jinak, že ? A na tom, jak všechno smícháme. Jasně! Když si všimnete dál, sůl je tady pouze jako asistentka při vaření těstovin, pak už ne. Vždyť stačí ta v klobásce. A ta trocha pepře ve finále, je vlastně téměř zanedbatelná. I tak je to ostré, díky pálivé paprice a uspojí i náročnějšího strávníka. A že vím, o čem mluvím.
Zapékané penne s klobáskou a fazolkami
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Uvaříme si penne v osolené vodě.
    Uvaříme penne
  2. Cibuli nakrájíme půlkolečka a smahneme na oleji s máslem. Přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásku a nakrájenou papriku. Orestujeme. Stačí tak 3 minuty, aby klobáska pustila tuk i barvu a paprika změkla.
    Vše osmahneme
  3. Do pánve přidáme fazolky a necháme na mírném ohni asi 4 minuty.
    Fazolky
  4. Zapékací misku jemně vymažeme máslem. Do misky dáme první vrstvu – penne.
    Penne v misce
  5. Na těstoviny poklademe klobásovou směs. Mírně promícháme.
    Vrstva č. 2
  6. Položíme vrchní vrstvu, tu tvoří opět penne.
    Vrchní vrstva
  7. Dáme péct do trouby předehřáté na 180- 200 °C.To záleží na vaší troubě. Pečeme 10 minut, pak přelijeme smetanou rozmíchanou s nastrouhaným sýrem a krémovým sýrem, dáme opět péct.
    Přelijeme smetanou
  8. Zalijeme
  9. Zalité těstoviny pečeme dalších 10 až 15 minut, až vrchní vrstvy dostanou zlatavou barvu.
    Zlatavá vrstva
  10. Podáváme s oblohou z cherry rajčátek nebo s okurkou.
    Servírujeme