Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | Se šťouchanými brambory
Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí
Jasně, můžeme jelítka prostě minout a nic s nimi nepodnikat, případně si je dát jako jelita. Ale můžete to být začátek ještě další dobré večeře.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme nadrobno cibuli, nasekáme česnek i feferonku.
  2. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.
  3. Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Promícháme.
  4. Dáme si vařit brambory v osolené vodě.
  5. K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  6. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.
  7. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.
  8. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou.
  9. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.