Tamarindové kuřecí nudličky | Thajská inspirace s africkou duší
Kuřecí stripsy s tamarindem a rýží
Všimněte si, že v receptu jsou i volitelné pložky. Trochu jsem přihulil česnekové stroužky, protože to zase už v tomto období není taková síla, a přidal chilli, což podtrhlo ještě víc ostrost chuti feferonky. Můžete variovat i se závěrečným krokem – nasekat nať cibulky nebo koriandr. Je to rychle jídlo, jednoduché a moc chutné. Zkuste to.
Servings Prep Time
2osoby 25minutes (včetně marinování)
Servings Prep Time
2osoby 25minutes (včetně marinování)
Cook Time
20minutes
Need:
How do you:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo nugety.
  2. Přidáme rybí omáčku, nadrobno nakrájenou feferonku a nasekaný česnek.
  3. Přidáme ještě citronovou kůru a granulovaný česnek.
  4. Zakapeme lžící oleje a necháme marinovat 20 minutes.
  5. Meanwhile dissolve tamarind paste in 50 ml of hot broth.
  6. Marinované kuřecí maso opečeme dozlatova na lžíci rozpáleného oleje ve woku. So 4 until 5 minutes.
  7. Přidáme rozmíchanou tamarindovou pastu a kuřecí vývar.
  8. Toss, přivedeme k varu.
  9. Reduce heat, pánev zakryjeme a maso dusíme 15 minutes. Současně uvaříme rýži.
  10. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky (nebo nasekaným koriandrem).
Recipe Notes

Tamarindová pasta se dá koupit v Tescu.

Tamarindová pasta
Tamarindová pasta

.