Červené kuře s torti | Paprika, rajčata i fazole v jedné barvě
Červené kuře s torti
Je to jednoduché, docela rychlé jídlo, záleží na vašich přístrojích, jak jsou dokonalé. Můj vařič to umí vyřešit takhle. Myslím ale, že se zase tolik nebudeme v časech lišit, protože vše chce svůj čas, aby bylo jídlo měkké, kuřecí kousky i zelenina.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme. Nakrájíme nadrobno papriku, rajčata i cubuli. Kuřecí řízky nakrájíme na drobnější kousky, osolíme opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme kuřecí kousky, aby se maso zatáhlo. Když začne zlátnout, vyjmeme u pánve a dáme stranou. Tak 6 minut.
  3. Na pánev přidáme ještě lžíci oleje a osmahneme papriku, aby změkla. Tak asi 2 až 3 minuty.
  4. Přidáme cibuli a promícháme a necháme cibuli zesklovatět, tak 3 minuty. Pak přidáme nahrubo nasekaný česnek. Promícháme a necháme česnek orestovat tak 30 sekund.
  5. Přidáme nakrájená rajčata a promícháme. Povaříme.
  6. Vrátíme do pánve kuřecí kousky.
  7. Zalijeme vývarem.
  8. Zakryjeme a dusíme. Tak 10 minut.
  9. Fazole dobře propláchneme a pak přidáme do pánve.
  10. Dáme vařit osolenou vopdu na těstoviny. Potřebují asi 11 minut.
  11. Promícháme a zakryjeme. Dusíme ještě 6 až 8 minut.
  12. Podáváme s torti.