Cibulačka jako víno | Těžko odolat
Je to jednoduchá polévka, jen potřebujete víc času na přípravu. Ale stojí to pak za to. Můžete karamelizaci mírně zkrátit, ale když to vydržíte, máte fakt polévku jako víno.
Servings Prep Time
2osoby 5minutes
Servings Prep Time
2osoby 5minutes
Cook Time
240minutes
How do you:
  1. Základ.
  2. Slice onion into rings.
  3. Rozpustíme máslo.
  4. Na másle cibuli osmahneme a budeme karamelizovat. Jen hlídáme, aby se cibule nepřichytila ke dne kastrolu.
  5. Osolíme.
  6. Cover and simmer 15 minutes.
  7. Odklopíme poklici a za občasného míchání necháme cibuli postupně karamelizovat.
  8. Postupně promícháváme cibuli, aby zhnědla, ale nespálila se. To může trvat i tři hodiny. Objem cibule se viditelně zmenší.
  9. Přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Vytvoříme jíšku. Takže mouce dejte tak dvě tři minuty.
  10. Zalijeme vínem a necháme tak polovinu vyvařit.
  11. Zalijeme vývarem a necháme asi 30 minutes to cook.
  12. Přidáme dvě špetky tymiánu. Promícháme a necháme ještě chvilku vařit.
  13. Na másle opečeme toastový chléb.
  14. Z obou stran.
  15. Opečený chléb potřeme česnekem. V tomto případě je česnek nasekaný.
  16. Do žáruvzorné misky, která snese zapékání nalijeme polévku. Pokryjeme kousky toastového chleba.
  17. Posypeme nastrouhaným chedarem.
  18. Dáme zapéct do trouby s vrchním ohřevem tak asi na 200 °C předehřáté.
  19. Pečeme tak 10 until 15 minutes, aby se sýr dobře zapekl.
  20. served.