Braised veal | Italy imported from France

Tohle neuvěřitelně lahodné jídlo jsem ochutnal poprvé ve francouzském Lotrinsku. Hostitelka Alenka nás nechtěla šokovat, je to dokonce oblíbené jídlo jejích dětí, třebaže dospělí si to užijí víc. Prostě normálně vařila večeři. Pořád ještě objevujeme svět, že může fungovat normálně. U nás se už tímhle jídlem blískají Zdeněk Pohlreich i Manu Riddi a Kluci v akci. Každý to dělá jinak, ale to je rozmanitost.

Braised veal | Italy imported from France
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tohle je italské jídlo, milánská záležitost. Takže buď budete přidávat rajčata, což je středoitalská záležitost a níž, nebo tam rajčata nebudou, příhodné pro Milán. Zkusíme recept, který je ze severu. Bez rajčat. Důležitější je maso. Telecí kližka s morkovou kostí. Maso můžete smažit jenom na sádle (Riddi tvrdí, že na severu Itálie dlouho nepoužívali olivový olej, tak si vystačili s máslem), můžete dát jen olej (na něm maso dělá Pohlreich) nebo k olivovému oleji přidat kousek másla, aby byli spokojeni všichni...
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
230 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
230 minutes
Braised veal | Italy imported from France
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tohle je italské jídlo, milánská záležitost. Takže buď budete přidávat rajčata, což je středoitalská záležitost a níž, nebo tam rajčata nebudou, příhodné pro Milán. Zkusíme recept, který je ze severu. Bez rajčat. Důležitější je maso. Telecí kližka s morkovou kostí. Maso můžete smažit jenom na sádle (Riddi tvrdí, že na severu Itálie dlouho nepoužívali olivový olej, tak si vystačili s máslem), můžete dát jen olej (na něm maso dělá Pohlreich) nebo k olivovému oleji přidat kousek másla, aby byli spokojeni všichni...
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
230 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
230 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Plátky osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Obalíme ve hladké mouce.
  3. Rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Opečeme plátky masa z obou stran, nemusí být úplně propečené jako třeba steak. Then set aside.
  4. Nadrobno nakrájenou cibuli dáme do výpeku, do kterého jsme přidali další kousek másla. Restujeme několik minut. Tak nějak dosklovata, nic nepřehánět.
  5. Přilijeme víno. Trochu provaříme.
  6. Vrátíme do pánve maso a přilijeme vývar. Zakryjeme a dusíme hodinu.
  7. Připravíme si gremolatu: smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku.
  8. Přidáme gremolatu k masu. Dusíme ještě 30 minutes.
  9. Podáváme s bramborami nebo polentou či rýží. A nebo milánským rizotem.
Tip:

Ossobuco nebo osso buco je specialitou lombardské kuchyně z telecí kližky s kostí, dušené se zeleninou, bílým vínem a vývarem. To je často zdobeno gremolatou a tradičně se podává s risoto alla milanese (jeho žlutou barvu mu dodvává špetka šafránu) nebo polentou, v závislosti na regionální variantě. Morek v díře v kosti, ceněná pochoutka,je určujícím prvkem misky. Dva typy ossobuco jsou moderní verze, která má rajčata a původní verze, která ne. Starší verze, ossobuco in bianco, je ochucena skořicí, bobkovým listem a gremolata. Moderní a populárnější recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli; gremolata je volitelná. Verzi s rajčaty najdete ve střední a jižní Itálii a také v Americe, kam si tuto pochoutku přivezli Italové. V americké verzi se také objevuje mrkev, řapíkatý celer a skořice či bobkový list.

The innkeeper stew | Classics supported broth

Už tu máme one such, but variations can be more. So add another.




The innkeeper stew | Classics supported broth

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



Pubs are going to stew. Or so it used to be, and I, that is. A hand on heart, prepare at home when stew, he is different. As in most pubs do? Certainly in the amount of play, that prepare. With portions of homemade hard to prove. But it can do it closer to or even surpass. Říká se, that should be enough onion flesh. And the meat takes time, order měkkoučké. So let him, you will not regret it.


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes

The innkeeper stew | Classics supported broth

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



Pubs are going to stew. Or so it used to be, and I, that is. A hand on heart, prepare at home when stew, he is different. As in most pubs do? Certainly in the amount of play, that prepare. With portions of homemade hard to prove. But it can do it closer to or even surpass. Říká se, that should be enough onion flesh. And the meat takes time, order měkkoučké. So let him, you will not regret it.


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes

Need:



Units:


Servings: osoby

How do you:
  1. Prepare ingredients.
    Připravíme si

  2. Cut the onion into small cubes. Heat a lard over medium heat, and on it slowly cook all the onions with a pinch of salt. pretty slow, We mix and strive to achieve evenly browned onions, which has a monolithic golden or golden brown color.
    Osmahneme cibuli

  3. When the onion is ready, zaprášíme kmínem.
    Přidáme kmín

  4. Přidáme papriku.
    Přidáme papriku

  5. stir briefly, Pepper can not turn bitter.
    Rychle promícháme.

  6. Right then add to the casserole meat. Meat shortly restujeme, then a salt.
    Přidáme maso

  7. add the puree, which also zarestujeme.
    Přidáme protlak

  8. mix well.
    Promícháme.

  9. Finally, all pour hot broth. We put just enough fluids, aby bylo maso ponořené.
    Přilijeme vývar

  10. On low heat, then simmer so 2 until 3 hodiny, until meat is tender. Simmer just fine bubbles with the lid ajar. Let goulash pretty bubble. In the course as needed even complement broth, to stew meat and dry out. You can still add the bay leaf, pro chuť.
    bobkový list

  11. We can thicken with flour mixed with water and grated old CHLE. Choose proven flour. Spoon flour sufficient. Even minute simmer.
    Zahustíme

  12. Necháme dojít.
    necháme dojít

  13. Serve with dumplings and even to taste with onion rings.
    Podáváme







Meat balls | Since as from IKEA, but not quite

Köttbullar meatballs, that served in IKEA stores. So we'll variant, why not? Marbles? While sometimes it's just a shape. When would you meat dough, you do for burgers ušulali into balls, so you are relatively close. There are some difference but still must be, so what ingredients should be used by the Swedish gastronomic star, formerly an actor Per Morberg? Pera know, but his recipe I'll base. Then I go after her. Per has pork and beef, I just beef. Already here we differ.

Meat balls | Since as from IKEA
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Když všechno smícháte a pak přidáte trochu smetany, najednou se masové těsto zahustí. Místo pepře můžete použít bílý pepř.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Meat balls | Since as from IKEA
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Když všechno smícháte a pak přidáte trochu smetany, najednou se masové těsto zahustí. Místo pepře můžete použít bílý pepř.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Cibuli rozpůlíme a jednu polovinu nakrájíme nadrobno, druhou na trochu větší kousky. Pokud se vám to nepovede, radši obě půlky krájete nadrobno, pak by to dělalo paseku. Polovinu cibule osmahneme na másle.
    Osmahneme
  2. Necháme osmahnutou cibuli mírně vychladout a přidáme k mletému masu. Přidáme i surovou cibuli.
    Přidáme k masu
  3. Přidáme vejce, sůl a koření.
    Přidáme vejce
  4. Přidáme ke směsi trochu smetany na šlehání. Pokud se vám zdálo, že bude směs řídká, zjistíte, že smetana ji docela slušně zahustí. Rozhodně zapomeňte na strouhanku.
    Trochu smetany
  5. Vytvoříme masovou směs a necháme chvilku odpočinou v chladu.
    směs
  6. Rukama namočenýma ve vodě pak vytvoříme kuličky. Dáme do chladu tak na 15 minutes.
    kuličky
  7. Kuličky opečeme na másle. Při opékání pohybujeme s pánví, aby se opekly ze všech stran.
    Osmahneme
  8. Pozor jen, abyste nemávali pánví příliš a máslo nestříkalo. Až budete kuličky dávat stranou, nechte v pánvi výpek. Budete ho potřebovat.
    Opečeno
  9. Hotové kuličky dáme stranou.
    Dáme stranou
  10. Do trochy vývaru rozmícháme hladkou mouku. So 1 spoon.
    mouka
  11. Do pánve s výpekem nalijeme vývar. mix well.
    výpek
  12. Přidáme vývar s moukou a promícháme. Chvilku povaříme.
    přidáme jíšku
  13. Add cream and mix.
    přidáme smetanu
  14. Hotová omáčka.
    omáčka
  15. Kuličky podáváme s omáčkou a dalamánkem.
    Podáváme

Michal pub goulash | This is awesome

The innkeeper stew tastes different than it cook. How is it possible? Probably some tricks. So I found a video Chef restaurant U Kalenda Michael Arnold. Praised this stew so, I got a taste for it. And the taste was not so long road to realization. Although I argue with my boss, that this can be done in an hour, But I seknul. He did not believe me just as much, since also cooks. So I seknul an hour, but on the other hand, I know, that the roast stew unsuspecting. I have declared an hour I really believe, so just take this one back. I think, that can handle a good stew for three hours, I for two… Witness our meetings, Martina, must be a lot of fun, when the two of us we argue about cooking. Finally, we are both the results of their efforts satisfied. And enjoy. Perhaps one to try this pub goulash. will not regret. Nobody, who can prepare him! I really enjoy!

Michal pub goulash | This is awesome
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
The day was successful. I came across a nice beef shin, bought ready-made beef broth. What prevents us from start baked stew?!
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
120 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
120 minutes
Michal pub goulash | This is awesome
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
The day was successful. I came across a nice beef shin, bought ready-made beef broth. What prevents us from start baked stew?!
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
120 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
120 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Finely chop the onion. Heat the lard and put chopped onion.
    Osmahneme cibuli
  2. Add the cumin and we restovat until golden brown to dark.
    Přidáme kmín
  3. Slice beef shin and place in baking dish.
    Kližku nakrájíme
  4. Osolíme, pepper, add garlic and stir everything.
    Okořeníme
  5. Then hands spices well incorporated into the meat.
    Zapracujeme
  6. Dáme do trouby předehřáté na 180 C and bake about 20 minutes, until the meat pulls.
    Dáme péct
  7. To add fried onion puree, In this case, the tomato Passat.
    Přidáme protlak
  8. really fry. Add the paprika. shortly fry.
    Přidáme papriku
  9. Pour dark beer and let the moment provařit. At first we just beer section, Top up later.
    Černé pivo
  10. Pour in beef broth. (We can prepare, i buy, this is neither bath nor the cube.)
    Zalijeme hovězím vývarem
  11. Roasted meat with broth pour the foundation.
    Maso zalijeme směsí
  12. Return to oven and bake so 90 minutes.
    Pečeme
  13. Upečeno
  14. Then we pour into the stew pot. If a thinner consistency, We can thicken with grated old bread. It was not necessary. Přidáme majoránku. Toss. And it is done.
    Přidáme majoránku
  15. Serve with dumplings. Dozdobíme chopped scallions.
    Pečený guláš s houskovým knedlíkem