Pečená kuřecí horní stehna | S naší kaší

It was an idea, už jednou jsem měl k němu našlápnuto a teď to rozpohybujeme. Cibule jako základ a pečeme.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Jednoduché jídlo, které se vydaří opravdu každému.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Jednoduché jídlo, které se vydaří opravdu každému.
Pečená kuřecí horní stehna | S naší kaší
Need:
Units:
How do you:
  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme v pekáčku. Přidáme kuřecí stehna, která mírně osolíme a okořeníme směsí na pečené kuře.
  2. Zlijeme olivovým olejem, tak asi 3 lžíce.
  3. cover with foil. Pečeme na 220 °C asi 40 minutes.
  4. Odkryjeme a pečeme ještě tak 15 minutes, aby se udělala kůrčička na kuřeti.
  5. Kuře dáme stranou a obsah pekáčku slijeme do kastrolu. simmer for a while.
  6. Poprášíme moukou a dobře promícháme. Provaříme asi 5 minutes.
  7. Tyčovým mixerem vytvoříme hustou omáčku. Pro chuť můžeme přidat trochu kuřecího tekutého bujónu.
  8. Ještě provaříme asi 5 minutes.
  9. Brambory uvařené v osolené vodě přecedíme. Přidáme kousek másla.
  10. Zalijeme teplým mlékem.
  11. Rozmačkáme na kaši.
  12. Kuřecí stehna podáváme s omáčkou a kaší.

meatballs | Na ty není nikdo krátký

Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
meatballs | Na ty není nikdo krátký
Need:
Units:
How do you:
  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
  2. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Do mísy dáme maso, přidáme sůl a pepř.
  3. Přidáme vejce.
  4. Přidáme cibuli a česnek.
  5. Přidáme mouku...
  6. ... a toastový chléb, který jsme vyždímali. Toss.
  7. Přidáme majoránku. A zase promícháme.
  8. add mustard. A vše prohněteme. Nejlépe rukou.
  9. Dobře promícháme do kompaktní hmoty.
  10. Z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
  11. Smažíme na rozpáleném oleji.
  12. Z obou stran, It is clear.
  13. Karbanátky přesuneme na ubrousky a necháme okapat.
  14. Serve with mashed potatoes.

Cibulačka jako víno | Těžko odolat

Tak už tu máme jeden recept na cibulačku po francouzsku. Narazil jsem náhodou ještě na francouzkou cibulačku pana Cuketky, který ji dělá tři hodiny. A většinu času spotřebuje karamelizace cibule. Dobrá inspirace. Tak si ji připravíme v trochu pozměněné variantě.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
240 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
240 minutes
Je to jednoduchá polévka, jen potřebujete víc času na přípravu. Ale stojí to pak za to. Můžete karamelizaci mírně zkrátit, ale když to vydržíte, máte fakt polévku jako víno.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
240 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
240 minutes
Je to jednoduchá polévka, jen potřebujete víc času na přípravu. Ale stojí to pak za to. Můžete karamelizaci mírně zkrátit, ale když to vydržíte, máte fakt polévku jako víno.
Cibulačka jako víno | Těžko odolat
Need:
Units:
How do you:
  1. Základ.
  2. Slice onion into rings.
  3. Rozpustíme máslo.
  4. Na másle cibuli osmahneme a budeme karamelizovat. Jen hlídáme, aby se cibule nepřichytila ke dne kastrolu.
  5. Osolíme.
  6. Cover and simmer 15 minutes.
  7. Odklopíme poklici a za občasného míchání necháme cibuli postupně karamelizovat.
  8. Postupně promícháváme cibuli, aby zhnědla, ale nespálila se. To může trvat i tři hodiny. Objem cibule se viditelně zmenší.
  9. Přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Vytvoříme jíšku. Takže mouce dejte tak dvě tři minuty.
  10. Zalijeme vínem a necháme tak polovinu vyvařit.
  11. Zalijeme vývarem a necháme asi 30 minutes to cook.
  12. Přidáme dvě špetky tymiánu. Promícháme a necháme ještě chvilku vařit.
  13. Na másle opečeme toastový chléb.
  14. Z obou stran.
  15. Opečený chléb potřeme česnekem. V tomto případě je česnek nasekaný.
  16. Do žáruvzorné misky, která snese zapékání nalijeme polévku. Pokryjeme kousky toastového chleba.
  17. Posypeme nastrouhaným chedarem.
  18. Dáme zapéct do trouby s vrchním ohřevem tak asi na 200 °C předehřáté.
  19. Pečeme tak 10 until 15 minutes, aby se sýr dobře zapekl.
  20. served.

Kuřecí prsa v houbové omáčce | Nejen pro zahřátí

Dostal jsem chuť na oběd s omáčkou a tak volba padla na kuřecí prsa, kterým bude slušet houbová omáčka. Ke slovu se dostanou krémové žampiony, ke který ještě přidám trochu lesních hub nasbíraných sousedy. Dají jídlu skutečně houbovou chuť. To se sice snaží žampiony také, ale lesní příchuť nemají. Ale žampiony nezatracuji, jsou záchranou pro takové nesběrače, jako jsem já.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Kuřecí prsa v houbové omáčce | Nejen pro zahřátí
Need:
Units:
How do you:
  1. Prsa omyjeme a osušíme. Podélně je rozřízneme na plocho...
  2. ... a naklepeme. Jemně, žádné mlácení, protože pak vám zbydou jen cucky, když to přeženete.
  3. Plátky kuřete potřeme olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem.
  4. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu tak 20 minut odležet.
  5. Připravíme si zeleninový vývar.
  6. Houby nakrájíme na plátky.
  7. Chop the onion
  8. Na rozpuštěném másle s trochou olivového oleje zpěníme cibuli se špetkou tymiánu.
  9. Podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit.
  10. Smetanu smícháme s hladkou moukou.
  11. Dobře prošleháme.
  12. Do cibulového základu přidáme houby a orestujeme.
  13. Přilejeme vývar a podusíme tak 5 minutes.
  14. Přilejeme smetanu s moukou...
  15. ... a povaříme tak 15 minutes.
  16. Breasts with salt and pepper.
  17. Na olivovém oleji s trochou másla opečeme kuřecí prsa.
  18. Z obou stran dozlatova.
  19. Serve with dumplings.
Tip:

option is, že prsa necháme vcelku a po opečení je teprve nakrájíme na plátky, takže krok 1 bude bez krájení na plocho vypustíme. Po opečení maso nakrájíme na plátky.