Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu mámetakové tradičnía pak ještěv červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý…
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
10minutes
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
10minutes
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Tak už tu máme jeden recept na cibulačkupo francouzsku. Narazil jsem náhodou ještě na francouzkou cibulačku pana Cuketky, který ji dělá tři hodiny. A většinu času spotřebuje karamelizace cibule. Dobrá inspirace. Tak si ji připravíme v trochu pozměněné variantě.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
240minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
240minutes
Je to jednoduchá polévka, jen potřebujete víc času na přípravu. Ale stojí to pak za to. Můžete karamelizaci mírně zkrátit, ale když to vydržíte, máte fakt polévku jako víno.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
240minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
240minutes
Je to jednoduchá polévka, jen potřebujete víc času na přípravu. Ale stojí to pak za to. Můžete karamelizaci mírně zkrátit, ale když to vydržíte, máte fakt polévku jako víno.
Dostal jsem chuť na oběd s omáčkou a tak volba padla na kuřecí prsa, kterým bude slušet houbová omáčka. Ke slovu se dostanou krémové žampiony, ke který ještě přidám trochu lesních hub nasbíraných sousedy. Dají jídlu skutečně houbovou chuť. To se sice snaží žampiony také, ale lesní příchuť nemají. Ale žampiony nezatracuji, jsou záchranou pro takové nesběrače, jako jsem já.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Prsa omyjeme a osušíme. Podélně je rozřízneme na plocho...
... a naklepeme. Jemně, žádné mlácení, protože pak vám zbydou jen cucky, když to přeženete.
Plátky kuřete potřeme olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem.
Zabalíme do alobalu a necháme v chladu tak 20 minut odležet.
Připravíme si zeleninový vývar.
Houby nakrájíme na plátky.
Chop the onion
Na rozpuštěném másle s trochou olivového oleje zpěníme cibuli se špetkou tymiánu.
Podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit.
Smetanu smícháme s hladkou moukou.
Dobře prošleháme.
Do cibulového základu přidáme houby a orestujeme.
Přilejeme vývar a podusíme tak 5 minutes.
Přilejeme smetanu s moukou...
... a povaříme tak 15 minutes.
Breasts with salt and pepper.
Na olivovém oleji s trochou másla opečeme kuřecí prsa.
Z obou stran dozlatova.
Serve with dumplings.
Tip:
option is, že prsa necháme vcelku a po opečení je teprve nakrájíme na plátky, takže krok 1 bude bez krájení na plocho vypustíme. Po opečení maso nakrájíme na plátky.