Duck Like No Other | He needs time

To zas byla debata. Když prý kachnu nepodleju, tak bude maso suché až běda. Jenže já si prošel dost receptů a přiklonil se k radě žižkovské Florentýny, autorky Kuchařky pro dceru: „Byl to jeden z nejjednodušších receptů z celé knihy, protože stačilo kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.“ Takže to chce mít kachnu, pekáč s víkem, troubu a čas. Zelí si můžete připravit podle tohoto receptu nebo podle návodu v postupu.

Duck Like No Other | He needs time
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Také potřebujete jako přílohu knedlík a zelí. Ale to v čase konfitování kachničky bohatě zvládnete. Kolegyně Míla v práci vykulila oči, když se prozradilo, že si houskový knedlík kupuji. Tentokrát by asi omdlela, protože jsem ještě barbarštěji sáhl po směsi na knedlíky s burisonami. To jsem si říkal a když jsem jí to přiznal, propadl jsem do pekla. Ještě teď se smažím. On ten náš Vietnamec měl ale jenom tu burisonovou variantu a já byl v nouzi... Také tady mluvím o kachně, ale k dispozici jsem měl jen půlku, ale to přece pro dva bude bohatě stačit. Možná pro čtyři skromnější strávníky. Jo a k tomu údivu, že knedlík kupuji se přidala i kolegyně Pavla. Prý je to jednoduché patlání. Tak příště do toho půjdu. Ale vy si zvolte, zda knedlíky připravíte doma nebo si jinak pomůžete. Míla vás sice prokleje a Pavla uroní slzu, ale na to nedejte. Obě to určitě myslí dobře. Volba knedlíku zase recept na pomalu pečenou kachničku nijak nemění. Nemusíte podlívat, a když tomu nebudete věřit, výsledek se asi moc nemusí měnit. Zdeněk Pohlreich prý peče kachnu 13 hodin a podlívá. Florentýnina varianta mi připadá rychlejší... Nic proti Zdeňkovi.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Duck Like No Other | He needs time
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Také potřebujete jako přílohu knedlík a zelí. Ale to v čase konfitování kachničky bohatě zvládnete. Kolegyně Míla v práci vykulila oči, když se prozradilo, že si houskový knedlík kupuji. Tentokrát by asi omdlela, protože jsem ještě barbarštěji sáhl po směsi na knedlíky s burisonami. To jsem si říkal a když jsem jí to přiznal, propadl jsem do pekla. Ještě teď se smažím. On ten náš Vietnamec měl ale jenom tu burisonovou variantu a já byl v nouzi... Také tady mluvím o kachně, ale k dispozici jsem měl jen půlku, ale to přece pro dva bude bohatě stačit. Možná pro čtyři skromnější strávníky. Jo a k tomu údivu, že knedlík kupuji se přidala i kolegyně Pavla. Prý je to jednoduché patlání. Tak příště do toho půjdu. Ale vy si zvolte, zda knedlíky připravíte doma nebo si jinak pomůžete. Míla vás sice prokleje a Pavla uroní slzu, ale na to nedejte. Obě to určitě myslí dobře. Volba knedlíku zase recept na pomalu pečenou kachničku nijak nemění. Nemusíte podlívat, a když tomu nebudete věřit, výsledek se asi moc nemusí měnit. Zdeněk Pohlreich prý peče kachnu 13 hodin a podlívá. Florentýnina varianta mi připadá rychlejší... Nic proti Zdeňkovi.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
6 hours
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Kachnu omyjeme, posolíme a pokmínujeme. To je celé!
  2. Dáme do pekáče s poklicí a šoupneme do trouby předehřáté na 120 °C.
  3. Necháme mírně péct při zmíněných 120 °C tak 6 hours. Klidně si kachničku můžete rozpéct a pak druhý den dopéci. Nebo ji pečeme přes noc. Nezvedáme poklici. Necháme kachnu kachnou po celou dobu pečení. Z kachny pomaloučku vytéká sádlo, to stačí, aby maso nebylo suché. A ono není!
  4. Mezitím si připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minutes. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.
  5. Štávu slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu.
  6. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky.
  7. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti.
  8. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.
  9. Podáváme s dušeným zelím a knedlíky.
Tip:

Zdá se vám 6 hodin málo, můžete si konfitovat kachničku i 13 hodin, prý jako Zdeněk Pohlreich. Začnete na 90 °C, počítá se s podlitím. Samozřejmě kmín a sůl na kachnu patří. Pekáč pak přiklopte, teplotu trouby zvyšte na 120 °C a kachnu takto pečte ještě 6 hours. Po uplynutí této doby pekáč odklopte, kachnu důkladně potřete medem a nechte dopéct dozlatova – díky medu to půjde rychle. Můžete na chvilku troubu přepnout i na gril, aby byla kůžička opravdu super křupavá. Ale to už je trochu jiný recept.

Chicken liver cream | With bread or rice, stačí si vybrat

I wanted something quick, smooth. I respect přílohy.Tak I went into the chicken liver cream. I found two possible alternatives, One recommends whipping cream, second sour cream. So you can choose. As well as an attachment. Libo-old chleba, baguette or rice. Not a problem.




Chicken liver cream | With bread or rice, stačí si vybrat

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



Je to rychlé jídlo, so, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, go ahead. Already, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes

Chicken liver cream | With bread or rice, stačí si vybrat

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!


Tiskni



Je to rychlé jídlo, so, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, go ahead. Already, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.


Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes

Need:



Units:


Servings: osoby

How do you:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji. Já volím pomalejší zkaramelizování, pár minut navíc, střední teplota a cibulka je jako víno.
    osmahneme

  2. Nasekáme česnek (můžete i prolisovat, je-li libo) a přidáme k restované cibulce. Dejte česneku tak půl minuty, ne víc.

  3. Přidáme očištěná játra. Větší kusy překrojíme. Resto about 10 minut nebo do té doby než vykazují známky opečení.
    osmahneme

  4. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Toss.
    Přidáme koření

  5. Podlijeme trochou kuřecícho vývaru.
    Podlijeme

  6. Zakryjeme a dusíme tak 10 minutes. Mezitím si připravíme rýži (je-li ve volbě přílohy).
    Zakryjeme

  7. Smícháme mouku s vodou.
    Smícháme

  8. Játra zalijeme smetanou a promícháme.
    Zalijeme smetanou

  9. Add the flour mixed with water. Promícháme a provaříme. Dejte mouce tak 3 minuty.
    Přidáme mouku

  10. served. Ve finále můžeme dozdobit nasekanou natí jarní cibulky nebo něčím jiným zeleným. Aby si pochutnalo i oko.
    Podáváme







Žižkovské buns | Promises are filled, as well as buns

The new oven, I had to order in Germany, because such, I need to sell with us. It is no longer a problem, subscribe to the network, You pay the net and you will find yourself on the network delivery services. I boasted to colleagues, I'll have a new oven and because Paul brought that day cakes, I boasted, I also bring cakes. I've never done it! Goons from the oven they were not able to deliver UPS, how should (three days went from Germany and the five days stuck in Prague and wandered), but delayed ultimately stands in the kitchen. A waiting. So I turned to help. On síti.Aoetit offered me the best sourdough buns, quite a good deal of debate. And then my eye fell on a boy in action, who cooks at Czech Television. Their Czech buns attracted me, in the first sentence mentions, the cakes made for the first time. So we are on the same page. Only in this recipe is quite a mess boys while, says, that if you have a good recipe, succeeds.

Žižkovské buns | Promises are filled, as well as buns
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
I bear to meet the same challenge. To, the buns are here is proof, they managed.
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
Žižkovské buns | Promises are filled, as well as buns
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
I bear to meet the same challenge. To, the buns are here is proof, they managed.
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
Need:
The basic recipe
cheese filling
jam filling
Units: Servings:
How do you:
  1. The flour we make a dent, Crumble the yeast into it and pour a little warm milk, add a teaspoon of sugar. Cover with towel and let it come leaven, stačí tak 10 minutes.
    droždí
  2. The vyběhlému sourdough add the rest of the lukewarm milk.
    mléko
  3. Add the melted butter.
    máslo
  4. Add the egg and egg yolk, the rest of the sugar and vanilla sugar.
    vejce
  5. Salt and prepare a smooth dough, that does not stick to the bowl.
  6. sprinkle with flour.
    zaprášíme
  7. Cover with towel and let rise. least an hour. During fermentation and twice promísíme.
    zakryjeme
  8. Vykynuté těst
  9. The dough into a cylinder on floured pastryboard.
  10. Cut transversely into portions.
    Nakrájíme
  11. For each interval create patty. Middle insert filling and dough then connect, to filling the inside.
    Buchty
  12. We'll put on a plate next to each other. Spread each bun also from all sides, so we are sticking together. Potřeme máslem i vršek naskládaných buchet a dáme do trouby předehřáté na 180 °C.
    Placička
  13. In the middle of cooking, baste it with butter. Bake until golden brown.
  14. Carefully rozebítáme from sheet. Sprinkle with powdered sugar.
    Upečeno
  15. And serve.
    Posypeme moučkovým cukrem
cheese filling
  1. Mix cottage cheese with raisins.
    Tvaroh
  2. Adding sugar to taste both.
    Cukr
  3. Add the lemon juice and zest. And just a little rum zastříkneme.
    Zakápneme citronem
jam filling
  1. Jam flavor with rum.
    Rum
  2. Mix cinnamon.
    Skořice
  3. We prepared both fillings.
    Obě náplně

Frankfurt soup almost like the old days | Without frankfurters | Nebojte, It will go

I was thinking, it would be nice to do Frankfurt soup, that waiting for their chance after a busy Christmas party. no vyprošťovák, but caresses. Along the way he glared lady in the original butcher shop, Do not frankfurters. It almost seemed, that will give me a slap. And I buyin great meat. So I swept around with sausages. The only sausages, what she could she scandalized lady offer, apprenticeships are sausages. None of the apprentices, If you want to make jokes, as well as a children's ham - pork. Dobrá, the improvisation. Indeed, nearly every recipe for this soup's recommendations, If you do not have frankfutské, at least give fine… Already, and here are recipes diverge. What should be in the soup? Cream? Root vegetables? Caraway seeds? I'm single good cook. There was a lens! Now we are approaching the classics. The guideline would not be a recipe for soup such as our grandmothers. The grandmother has joined virgin apples and amazing křížaly mix with pears. Both trees have found their sawmill. I still remember the coffee chicory, which happened on griddle stove and put it into bread. Grandma had to cook other things, but I dont know. Snad and there frankfurtskou.

Frankfurt soup almost like the old days | Without frankfurters | Nebojte, It will go
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Boil Frankfurt soup means, that you look up the recipe and into the public domain it take. because I'm trying, I again made a small attempt. Pepper in this recipe is threefold. sweet smoked, Sweet and spicy. matters? Put there that their favorite. But one recipe I learned, potatoes, which includes soups di, I cooked separately. Then there is also added with a little broth. Try it too, it's good.
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Frankfurt soup almost like the old days | Without frankfurters | Nebojte, It will go
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Boil Frankfurt soup means, that you look up the recipe and into the public domain it take. because I'm trying, I again made a small attempt. Pepper in this recipe is threefold. sweet smoked, Sweet and spicy. matters? Put there that their favorite. But one recipe I learned, potatoes, which includes soups di, I cooked separately. Then there is also added with a little broth. Try it too, it's good.
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Prepare necessary.
    Připravíme si
  2. Finely chop the onion.
    Nakrájíme cibuli
  3. Fry in lard. The milder flame, so rather than the brown zkaramelizovala. Ta 10 minutes.
    Osmahneme
  4. Slice sausages.
    Nakrájíme párky
  5. Add the onion and fry. Asi 5 minutes.
    Osmahneme párky
  6. Add the paprika and flour. shortly fry.
    přidáme papriku a mouku
  7. Přilijeme vývar a promícháme.
    Zalijeme vývarem
  8. Potatoes into small cubes and then cook them separately. Pour water from potatoes, we need it. Potatoes need to 20 minutes.
    Nakrájíme brambory
  9. Potatoes add to parks. A mix.
    Přidáme brambory
  10. Add water from boiled potatoes. Mix well and simmer for about 20 minutes.
    Přidáme vodu z brambor
  11. add garlic.
    česnek
  12. add lovage.
    libeček
  13. Toss. still simmer and 5 minutes.
    hotovo
  14. served.
    Podáváme