Tak už tu máme jeden recept na cibulačku po francouzsku. Narazil jsem náhodou ještě na francouzkou cibulačku pana Cuketky, který ji dělá tři hodiny. A většinu času spotřebuje karamelizace cibule. Dobrá inspirace. Tak si ji připravíme v trochu pozměněné variantě.
Need: |
- 3 cibule
- 2 lžíce butter
- 1200 ml beef broth
- 50 ml bílého vína
- 50 g sýru chedar
- 1 spoon hladké mouky
- thyme
- salt
- toasted bread
- garlic
- Základ.
- Slice onion into rings.
- Rozpustíme máslo.
- Na másle cibuli osmahneme a budeme karamelizovat. Jen hlídáme, aby se cibule nepřichytila ke dne kastrolu.
- Osolíme.
- Cover and simmer 15 minutes.
- Odklopíme poklici a za občasného míchání necháme cibuli postupně karamelizovat.
- Postupně promícháváme cibuli, aby zhnědla, ale nespálila se. To může trvat i tři hodiny. Objem cibule se viditelně zmenší.
- Přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Vytvoříme jíšku. Takže mouce dejte tak dvě tři minuty.
- Zalijeme vínem a necháme tak polovinu vyvařit.
- Zalijeme vývarem a necháme asi 30 minutes to cook.
- Přidáme dvě špetky tymiánu. Promícháme a necháme ještě chvilku vařit.
- Na másle opečeme toastový chléb.
- Z obou stran.
- Opečený chléb potřeme česnekem. V tomto případě je česnek nasekaný.
- Do žáruvzorné misky, která snese zapékání nalijeme polévku. Pokryjeme kousky toastového chleba.
- Posypeme nastrouhaným chedarem.
- Dáme zapéct do trouby s vrchním ohřevem tak asi na 200 °C předehřáté.
- Pečeme tak 10 until 15 minutes, aby se sýr dobře zapekl.
- served.
Italská topinka | Bruschetta
Možná se to někomu může zdát drzé, prohlašovat bruschettu za topinku. Ale co to je topinka? A nemyslím toho s velkým T, strážmistra Topinku. Co říká veřejný zdroj, Topinka je krajíc chleba, který je opečený dozlatova na rozpáleném sádle, ztuženém tuku nebo rostlinném oleji, nebo jen na sucho opečený (na tzv. opékači topinek). Topinka se klasicky podává solená a lehce potřená česnekem. Může se podávat i s jinými přílohami, např. masovou směsí, tatarským biftekem, sázeným vejcem apod., potom může nést krajové názvy, např. Čertovo kopýtko (pálivá masová směs), Švejkovská (obložená šunkou, sýrem, nakládanou okurkou а volským okem), Šumavská (obložená míchanými vejci a nastrouhaným sýrem), atd. Aby byla přednáška vyčerpávající a měli jste větší chuť na to, co má následovat tak ještě dodatek: Topinka je synonymum pro keramickou dlaždici, používanou především v půdních prostorech od 19. století. Od normálních cihel se odlišuje nižší tloušťkou (3–4 cm), formáty mohou být různé (čtverec 20×20 cm, 14×28 cm aj.).
Servings | Prep Time |
2 osoby | 20 minutes (včetně chlazení) |
Cook Time |
6 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 krajíc chleba typu šumava lze sáhnout i po bílém, lze nahradit bagetou/ciabattou
- 10 cocktail tomatoes or 4 větší
- basil
- olive oil
- salt
- pepper
- garlic
- Rajčátka nakrájíme nadrobno.
- Nasekáme bazalku.
- Rajčátka smícháme s bazalkou. Osolíme. Prolisujeme stroužky česneku.
- Přidáme dvě lžíce olivového oleje.
- Opepříme. Dáme chladit.
- Nakrájíme chleba na čtvrtiny.
- Na zahřátém olivovém oleji opékáme kousky chleba.
- Opečené chleby ještě potřeme stroužkem česneku.
- Směs rajčat poklademe na opečený chleba.
- Enjoy your meal. Nejlepší je bruschetta s ještě teplým chlebem a ještě chladnou směsí rajčat.
Roast smoked tails | Somehow option
I walked around the butcher, which still they offered smoked tails. Because somehow hung in the air, I eventually stopped. I almost nepochodil. Left me one bit, but it may be enough for two. And he was going. The ocáskům should be good tomato salad, třeba.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
240 minutes |
|
|
Mainly, stamina. Four o'clock, four o'clock. But in that time does stout caramelization charm. But then you go into a great bastion. Already, do not forget the tomato salad, suited to, as well as fresh bread.
Mainly, stamina. Four o'clock, four o'clock. But in that time does stout caramelization charm. But then you go into a great bastion. Already, do not forget the tomato salad, suited to, as well as fresh bread. |
Need: |
700 g
smoked pork tails
2
cibule
1/2 l
stout
sea salt
černý pepř
zázvor dried
thyme dried, but better čertvý
garlic granulovaný
Units:
-
Tails you let them chop or a bit of luck split at home. Šlo to.
-
We'll put the meat in a pan, přidáme koření.
-
Onion, cut into wedges and add to meat. Zalijeme pivem. Dáme do trouby předehřáté na 150 until 160 ° C and bake 4 hodiny. Occasionally we pour juice roasted with beer.
-
In the middle of cooking meat turn, optionally some water pour. Do tails completely dry.
-
Serve with bread necessary and tomato salad.
baked feta,,cs,Greek inspiration,,cs | Řecká inspirace
It was on the menu at the tavern on Corfu Wave listed among the items Starters. But we can also offer a lunch. Tak jsem si to vyzkoušel, ale zařadil ji mezi hlavní chody. You can experiment with the deployment, jak libo.
Servings | Prep Time |
1 person | 5 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 šálek cherry rajčat překrojených
- 50 g černých oliv
- 1-2 cloves garlic nasekaný
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce hladkolisté petržele nasekáme
- 1 spoon sušeného oregano
- 200 g fety
- 2 lžičky olivového oleje
- černý pepř mletý
- In a bowl, mix tomatoes being cut,,cs,being cut olives,,cs,finely chopped onion,,cs,chopped garlic,,sk,parsley,,cs,olive oil and & nbsp; pepper to taste,,cs,baked feta and P1040711,,cs,baked feta b P1040710,,cs,FET put into a sufficiently large piece of aluminum foil,,cs,baked feta c P1040712,,cs,baked feta d P1040713,,cs,Aluminum foil is & nbsp; baking dish,,cs,However, you can only use that bowl,,cs,baked feta e P1040718,,cs,We'll bake in oven preheated to,,cs,then switch on the grill and & nbsp; and grill,,cs,baked feta f P1040721,,cs,You can even sprinkle with chopped parsley,,cs,Serving you with & nbsp; baguette or even French fries,,cs,baked feta,,cs,P1040725,,zh-CN, překrojené olivy, na drobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, oregano, olivový olej a opepříme podle chuti.
- Fetu dáme do dostatečně velkého kusu alobalu.
- Alobal je v zapékací misce, můžete ale použít jen tu misku.
- Dáme zapéci do trouby předehřáté na 200 until 220 °C. Bake 15 minutes, pak přepneme na gril a grilujeme tak 5 minutes.
- served. Můžete posypat ještě nasekanou petrželkou. Podávat můžete s bagetou nebo dokonce hranolkami.