Duhový pstruh na anglické slanině | Večeře jako víno
Tohle je večeře pro ty, kteří se s jídlem nechtějí dlouho crcat, ale chtějí si pochutnat. Stačí mít vykuchaného duhového pstruha třeba z chovu v Itálii, český česnek a tymián, a ještě anglickou slaninu. Šup šup a je hotovo.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše potřebné.
  2. Pstruha omyjeme, osušíme a pokapeme citronem z obou stran. Kápněte i do břicha ryby.
  3. Osolíme a opepříme.
  4. Do dutiny břicha vložíme několik snítek tymiánu. Česnek rozetřeme a potřeme povrch ryby.
  5. Zabalíme do anglické slaniny.
  6. Vložíme do pekáčku a zakapeme olivovým olejem. Mezitím uvaříme baby brambory ve slupce.
  7. Pečeme pstruha při teplotě 180 °C asi 15 minut. Přidáme kmín a rybu přelijeme výpekem.Pak přidáme uvařené brambory a pečeme ještě 15 minut.
  8. Podáváme.