Javořické penne | Česká Itálie
Javořické penne
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
35minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut.
  3. Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
  4. Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala.
  5. Přidáme nasekanou bazalku.
  6. Necháme dusit zakryté asi 10 minut.
  7. Dáme vařit penne v osolené vodě.
  8. Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut.
  9. Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme.
  10. Podáváme posypané parmezánem.