Jemné kuře s těstovinami | Tak trochu Itálie
Jemné kuře s těstovinami
Určitě do dvaceti minut můžete podávat oběd či večeři. Tuhle záležitost zvládne každý, není to žádná věda. Zkuste to, ochutnejte. Proč je to trochu Itálie? Tak, podle barev, zelená, červená a bílá. A kvůli přítomnosti sýra italského typu.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na proužky nebo menší kousky. Opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Stačí dát mouku do misky, přihodit kousky masa a protřást. Mouka ulpí na každém kousku. Rozehřejeme olej a masové kousky opečeme. Dozlatova, takže asi 8 minut. Maso dáme stranou.
  2. Do stejné pánve vhodíme kousek másla. Dáme si vařit vodu na těstoviny, osolíme a pak uvaříme těstoviny al dente.
  3. Pak přidáme na půlměsíčky nakrájenou bílou cibuli. Orestujeme tak 2 minuty, aby cibule zesklovatěla.
  4. Přidáme nakrájené žampiony. Ještě dobře opepříme a promícháme.
  5. Přilijeme vývar, podle potřeby.
  6. Přilijeme víno.
  7. Povaříme tak 5 minut a přilijeme smetanu.
  8. Přidáme strouhaný sýr, parmezán nebo podobný.
  9. Vmícháme uvařené těstoviny cappelletti.
  10. Vrátíme maso do pánve
  11. Dobře promícháme a chvilku prohřejeme, aby se vše dobře propojilo.
  12. Podáváme ozdobené dílky rajčete, můžete ještě opepřit a jemně posypat strouhaným sýrem.