Rychlá krkovička | Pohlazení chuti

Rychlá záležitost, která chutná. Prostě, jak se tomu říká – minutka. Třebaže se dělá víc než jednu minutu. My ovšem víme, že minutu dá zabrat jen tak vybalení salámu z papíru. Nic pro nás tady. Ale pokud chcete to rozpálit ve větším formátu, zkuste krkovičku zapečenou s lečem a mozzarellou. Obojí chutná skvěle.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Něco jak ze studentských let. Dá se připravit v polních podmínkách, ale je to skvělá večeře.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Něco jak ze studentských let. Dá se připravit v polních podmínkách, ale je to skvělá večeře.
Rychlá krkovička | Pohlazení chuti
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky krkovičky jemně naklepeme z obou stran. Můžete je klepat ve folii nebo klepat jemně, záleží na vás.
    Naklepeme krkovičku
  2. Okořeníme steakovou směsí. Z obou stran.
    okořeníme
  3. Rozpálíme na pánvi máslo.
    Máslo
  4. Opečeme krkovičku. Stačí tak 2 minuty. Jakmile dáme maso do másla, to se zklidní a nepřepaluje.
    Opečeme
  5. I z druhé strany dáme krkovičkám na opečení 2 minuty.
    Opečeme z druhé strany
  6. Přidáme na plátky nakrájenou bílou část jarní cibulky.
    přidáme cibuli
  7. Zakryjeme a podusíme. Stačí 10 minut. Můžeme zastříknout trochou vody, aby se vytvořilo víc šťávy.
    Zaklopíme
  8. Podáváme s vařeným bramborem, ozdobíme rajčetem a nasekanou zelenou natí jarní cibulky.
    Podáváme

Krkovice zapečená s lečem a sýrem | Mozzarella hraje prim, ale můžete zvolit jiný tým

Tenhle nápad se zrodil z nouze, tak to bývá. Prostě bylo nutné s krkovičkou nějak naložit. Tak jsem ji naložil. A pak zapekl. To by mělo fungovat i na náročnější chuťové pohárky. Prošmejdil jsem několik stránek na netu a jak už to tak dělávám, kombinuji. Díky za rady z vaší zahrady.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Krkovice zapečená s lečem a sýrem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky krkovice naklepeme jemně z obou stran.
    Naklepeme
  2. Okořeníme směsí steakového koření.
    Okořeníme
  3. Plátky dáme do umělohmotného boxu a zalijeme olivovým olejem. Dáme do chladu alespoň přes noc.
    Přidáme olej
  4. Plátky krkovice vložíme do zapékací misky.
    Plátky krkovice dáme do mísy
  5. Poklademe plátky šunky.
  6. Poklademe plátky anglické slaniny.
    Poklademe anglickou slaninou
  7. Přidáme lečo a krájené papriky. Zakryjeme.
    Zakryjeme
  8. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme zakryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Dáme do trouby
  9. Zasypeme strouhaným sýrem.
    Zasypeme sýrem
  10. Pečeme ještě 10 minut, aby sýr mírně zezlátl.
    Upečeno
  11. Podáváme s vařenými brambory, přelitými vypečenou šťávou.
    Podáváme
  12. Dobrou chuť!
    Dobrou chuť

Melounový salát | Meloun úplně jinak | Prostě naslano

Jedeme v letní kuchyni. Jo, inspirací mi byly melouny všude kolem, léto, a také nápad na stránkách Epicurious, kde Anna Stockwell Senior Food Editor vychvaluje melouny naslano. Proč to tedy nezkusit. Podmínky jsou ideální pro „vaření“ na koleně. Anna je nadšená a tvrdí, že nikdy už nebudete chtít jíst meloun nasladko. To jsou takové ty americké výkřiky, které nic moc neznamenají. Ale tohle ochutnejte a pak si vybírejte: naslano či nasladko?

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Rajčata, meloun a čerstvý sýr je možná překvapující společnost. Stačí přidat sůl a olivový olej. Anna nabízí mozzarellu, já to zkouším s kozím sýrem. To musí jít!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Rajčata, meloun a čerstvý sýr je možná překvapující společnost. Stačí přidat sůl a olivový olej. Anna nabízí mozzarellu, já to zkouším s kozím sýrem. To musí jít!
Melounový salát | Meloun úplně jinak | Prostě naslano
Jak na to:
  1. Nakrájíme vše na libovolné kousky: okurku na plátky, stejně tak rajčata. Meloun zbavíme slupky a semínek.
  2. Poskládáme na talíř, zastříkneme olivovým olejem, dochutíme hrubou mořskou solí a třeba i pepřem.
    Dáme na talíř

Americká snídaně | Aspoň tomu tak říkám

Zahlédl jsem ji ve filmu Kramerová vs. Kramer s Meryl Streep a Dustinem Hoffmanem. To je ten film, kde matka opustí svého syna a pak o něj bojuje, aby se ho nakonec vzdala. Děj můžu vykecat, protože film je z roku 1979, takže žádné tajemství. A v tom filmu se ráno velký a malý chlap v naprosté souhře pokoušejí o snídani. Tenhle recept není kopií z filmu, je to něco jako improvizace. V hlavní roli světlý toastový chléb a vajíčka.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jednoduché jako facka, když si chcete udělat něco neklasického a dobrého. Snídaně je základ dne, no, já to někdy dost odbývám, ale proč si to občas nezkusit užít?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jednoduché jako facka, když si chcete udělat něco neklasického a dobrého. Snídaně je základ dne, no, já to někdy dost odbývám, ale proč si to občas nezkusit užít?
Americká snídaně | Aspoň tomu tak říkám
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Je to otázka pár minut. Stačí rozbalit chléb a rozklepnout vajíčka.
    Vejce
  2. Opepříme a osolíme.
    Opepříme
  3. Prošleháme dobře vidličkou.
    Prošleháme
  4. Plátek chleba namočíme ve vajíčku, pěkně z obou stran.
    Obalíme
  5. Opečeme na rozpuštěném másle, decentně.
    Opečeme
  6. Toast překryjeme plátkem šunky a sýra.
    Šunka a sýr
  7. Navrch dáme plátek rajčete. Když přidáte list salátu, bude to barevnější.
    Přidáme rajče
  8. Dobrou chuť.
    Dobrou chuť