Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory
Španělský ptáček
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
50minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Plátky naklepeme přes mikrotenovou folii.
  2. Osolíme a opepříme. Plátky pak potřeme hořčicí.
  3. Pokladame plátky anglické slaniny.
  4. Vejce vařené natvrdo rozčtvrtíme a rozložíme na slaninu.
  5. Přidáme rozpůlenou nebo rozčtvrcenou okurku a do roličky stočenou šunku.
  6. Vše srolujeme a zajistíme provázkem. Pokud se vám povedou lepší balíčky, klobouk dolů. Mě prsty moc neposlouchají, takže výsledek je takový, jaký je.
  7. Svázané ptáčky opečeme na sádle. Pak vyjmeme z kastrolu.
  8. Nakrájíme cibuli nadrobno. A na zbylém tuku osmahneme.
  9. Můžeme ještě přidat kousek nakrájené anglické slaniny nebo slaniny.
  10. Přidáme ještě tak lžičku až dvě hořčice, podle chuti. Dobře promícháme.
  11. Zalijeme vývarem a povaříme. Vrátíme ptáčky a zakryjeme. Pokud máte kastrol, kterému nevadí trouba, dejte do trouby a dusíme asi tak 40 minut při teplotě asi 180 °C. Pak vrátíme na vařič. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku na kašičku, kterou pak zapracujeme do omáčky. Krátce povaříme až omáčka zhoustne, tak asi 3 až 5 minut.
  12. Uvařené brambory, které scedíme a přidáme do nich kousek másla rozšťoucháme nahrubo. Nemusíte dělat kaši. Budou to přece šťouchané brambory.
  13. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
  14. Vytvoříme směs.
  15. Ptáčky vyprostíme ze zajetí nitě a podáváme s omáčkou a šťouchanými brambory.